Herfstmis

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 11:13

Het is midden oktober en mijn gedachten zijn nog lang niet bij kerstmis, maar die van mijn zus, Femke, blijkbaar wel.

Kerstmis?
Ineens was daar een appje in de groepsapp van mijn familie. Een foto van allerlei kerstspullen met de tekst: “Nooit te vroeg voor kerstversiering.” Nu waren de meningen daar nogal over verdeeld, maar de meesten vonden het vooral vreemd. Is Femke echt van plan de kerstboom al op te zetten!? Nu ben ik ook van gezelligheid en wel te porren voor een hapje en een drankje, maar om nu al bezig te gaan met kerst, gaat mij wel iets te ver.

Ik moet nog jarig worden in november en ik zou toch echt wachten tot na Sinterklaas, maar dat is mijn mening. Ik ben wel zo, dat ik er graag grapjes over maak, maar ze moet doen wat ze wil doen. Als zij zich prettig voelt bij een kerstboom in oktober dan houd ik haar niet tegen.

Een nieuwe feestdag
Door alle appjes is er wel een geheel nieuwe feestdag ontstaan. Ik noem het Herfstmis. Een feest waarbij je een plekje in huis versiert met leuke herfst spullen. Ik heb al een datum voor deze mooie dag. Op 21 oktober is het zover. Ik heb deze week al een aantal mooie herfstspulletjes uitgezocht. Ik geef toe dat ik wel wat laat ben met de voorbereidingen voor deze heugelijke dag, maar dat mag de pret niet drukken.

Tijdens deze dag ga ik de herfst en het kleurrijke bestaan van het leven vieren. De kleurrijke en warme herfsttinten staan voor een nieuw begin. Eruit met het oude om ruimte te maken voor een frisse start. Ik hoop dat er meer mensen zullen zijn die ook mee gaan doen om van deze dag iets moois te maken.

Doe ook mee!
Indien je met mij mee viert, stuur dan een foto van jouw versierde plek. Dit kan onder het originele bericht van dit blog op de Facebookpagina van Stautistisch. Misschien is dit wel het begin van iets moois. Zo redden we mijn zus van gezichtsverlies en kan ze tenminste nog bij ons op bezoek komen zonder te worden uitgelachen. Alvast bedankt allemaal. Ook namens Femke!  

Reactie plaatsen

Reacties

Femke
7 maanden geleden

Wat fijn dat ik je nog eens op idee├źn breng broer en we hier nu smakelijk om kunnen lachen!