Plan B

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 09:48

Langzaam begint er zich weer een plan te vormen en weet ik hoe ik verder wil. Nee, geen volledige klassikale opleiding meer. Ik moet het anders aan gaan pakken. Ik heb daar mijn ideeën bij en plan voor gemaakt. Sterker nog met één van mijn ideeën ben ik al begonnen.

Een aantal ideeën
Toen het misging met school en in de weken daarna, probeerde ik nog wel positief te blijven. Toch was het zoals jullie ook hebben kunnen lezen wel een klap. Ondanks die klap ben ik wel gelijk verder gaan kijken. Wat is er allemaal waar ik wel gebruik van zou kunnen maken en zo ontstonden er een aantal ideeën.

Het eerste idee
Het eerste idee is, een boel online cursussen volgen die mij (bijna) alle kennis geven van een volledige opleiding. Ik zit te denken aan Life coach, E-coaching en Ervaringsdeskundigheid. Dit kan namelijk gevolgd worden zonder klassikale lessen. Gewoon hier thuis, waarin ik opdrachten maak die mij uiteindelijk de kennis zullen geven die ik nodig heb om als coach aan de slag te gaan.

Bijkomend voordeel is dat ik geen last krijg van allerlei prikkels, zoals een vreemde omgeving, klasgenoten en het reizen. Ik haal dan geen MBO of HBO opleiding, maar ik kan toch een waardevol instituut diploma halen om aan te tonen dat ik toch de kennis heb. Ik kan zoveel cursussen/opleidingen doen als nodig.

Het tweede idee
Dit idee sluit aan bij het eerste idee. Mocht ik die cursussen goed afronden en toch nergens op een manier die bij mij past aan de slag kunnen, dan wil ik voor mijzelf beginnen als E-coach. Voornamelijk richting autisme, maar ook andere dingen ga ik niet uit de weg. Er zitten voordelen aan, maar zeker ook nadelen waarin ik mijzelf tegen zou kunnen komen.


Voordelen zijn: ik kan mijn eigen tijden bepalen, ik kan mijn eigen manier van werken gebruiken, de enige druk die ik voel is die wie ik mijzelf geef, ik kan vanuit mijn eigen huis aan de slag, ik geef 1 op 1 begeleiding, ik kan als tussenstop fungeren voor de lange wachttijden bij ggz instellingen. Het allergrootste voordeel heb ik dan nog niet genoemd. Dat is namelijk dat mijn volledige aandacht bij de cliënt zal zijn, omdat ik in mijn eigen veilige omgeving zit zonder prikkels. Om de beste hulp te geven moet ik namelijk op mijn best zijn.

Nadelen zijn: Ik zal mijn eigen administratie moeten bijhouden, ik zal moeten netwerken, waardoor ik alsnog op veel onbekende plekken kom met heel veel prikkels, je weet nooit hoeveel je verdient vooral aan het begin, er kan teveel druk ontstaan die ik mijzelf opleg, ik kan alleen/voornamelijk online hulp bieden.

Zo zullen er nog wel meer voor en nadelen zijn die mij nu even niet te binnenschieten. Wel vind ik dat E-coaching tegenwoordig echt een goede bijdrage kan hebben en dat het bij mij past.

Het derde idee

Eigenlijk is dit idee simpel. Ik ga voor een baas aan het werk, waar die instituutsdiploma’s goed genoeg voor zijn. Een werkplek waar ik 1 op 1 begeleiding kan geven en waar ik een E-coach kan zijn. Hierbij speel ik namelijk het beste in op mijn krachten en talenten en blijven mijn valkuilen het meest buiten schot. Ook voor een baas werken zitten voor en nadelen aan, maar er vallen natuurlijk altijd dingen te bespreken.

Het vierde idee
Mijn vierde idee is om mijn schrijven nog verder uit te bereiden. Ik zal mijn blog meer onder de aandacht gaan brengen, ik zal gedichtenbundels maken en zelfs gaan werken aan een boek en/of meerdere boeken.

Helaas weet ik ook dat het heel lastig is om hier je geld mee te verdienen, maar zeker niet onmogelijk.

Mijn plan
Mijn eerste ingeving is om met het eerste idee aan de slag te gaan, want dat draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit is ook nodig voor het tweede en derde idee. Hoe meer ik mij ontwikkel, hoe groter de kans om mijn doel te bereiken. Toch neigen mijn gevoelens momenteel naar iets anders. Mijn hart zegt namelijk, dat ik meer moet gaan schrijven.

Een eigen boek
Sterker nog, afgelopen maandag ben ik begonnen met het schrijven van een boek over mijn leven en mijn autisme. Een soort autobiografie kun je het wel noemen. Ik heb er tot nu tot 12 uur aan gewerkt en 7800 woorden geschreven. Het boek moet van mij minimaal 100 pagina’s hebben. Het ambitieuze plan is om het eind dit jaar af te hebben. Of dat gaat lukken weet ik niet, maar als je geen doel stelt kun je ook niet aan dat doel werken. Ik heb een hoop inspiratie voor dit boek en zal de dingen proberen over te brengen net zoals in mijn blog.

Alleen de toekomst zal het weten
Op dit moment ben ik aan het aftasten wat zoveel uren schrijven met mij doet en of ik daarnaast direct aan een cursus wil beginnen. Ik moet goed doseren en zorgen dat ik mijzelf niet voorbij loop. Het kan dus zijn dat ik eerst het boek afmaak en dan aan een cursus begin. Als het goed verloopt zal ik deze 2 combineren, maar dat is dus nog niet zeker. Als veel schrijven mij bevalt kan het ook zomaar zo zijn dat ik alleen blijf schrijven. Voor nu volg ik gewoon wat goed voelt.

Reactie plaatsen

Reacties

Anita Gelink
7 maanden geleden

Heel goed Melvin, je moet doen wat goed voelt en daar ben jij heel goed mee bezig