Een MBO opleiding

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 10:57

Na een lange zoektocht heb ik mij gisteren officieel ingeschreven voor de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg bij het ROC in Hengelo.

Mijn nieuwe manier van denken
Mijn halve leven ben ik al bezig met mijn autisme. Onderzoeken en uitproberen wat wel en wat niet voor mij werkt. Het was een weg met vallen en weer opstaan. Een weg met veel pijn en verdriet, maar ook zeker een weg met veel overwinningen. Ik heb heel veel over mijzelf geleerd. Ik weet nu in de meeste situaties heel bewust wat ik denk en voel. Dit heeft er toe geleid dat ik dat denken voor een deel heb omgezet. Op zo’n manier dat ik nu beter om kan gaan met nieuwe en spannende dingen. Al is dat gevoel van spanning natuurlijk nooit helemaal weg.


Opgang komen
Deze nieuwe manier van denken heeft er voor gezorgd dat ik zo’n twee jaar geleden weer echt op gang gekomen ben. Van stilstand naar dingen ondernemen. Dit begon met een andere manier van communiceren met mijn familie. Ik heb hierdoor een veel hechtere band met ze gekregen. Deze andere manier van communiceren heeft er daarnaast toe geleid dat ik met vrijwilligerswerk begon bij Humanitas. Dat vrijwilligerswerk zorgde ervoor dat ik nog wat meer vertrouwen kreeg in mijzelf.


’t Haarhoes
Dat vertrouwen zorgde ervoor dat ik met vrijwilligerswerk voor ’t Haarhoes in Noordijk begon. Dit is vrijwilligerswerk is echt een rollercoaster aan emoties voor mij. Hele hoge pieken en hele diepe dalen. Het was een zeer leerzaam halfjaar. Ik heb vanavond mijn laatste vergadering als bestuurslid/PR medewerker. Dan sluit ik dit hoofdstuk af met de deur op een kier.

De Dorpskamer
Naast Humanitas en ’t Haarhoes ben ik ook in aanraking gekomen met de Dorpskamer in Eibergen/Neede. In eerste instantie om mijn website te promoten. Voor deze promotie wou ik natuurlijk wel een tegenprestatie leveren. Mijn website kwam in de nieuwsbrief en in ruil maak ik flyers en schrijf ik stukjes voor op Uit in Neede. Mijn contact met de mensen van de Dorpskamer heeft er toe geleid dat ik er vaker heen ging en in gesprek kwam met meer mensen.

Praten over autisme
Er was ook iemand met autisme die behoefte had om erover te praten. Ik stond hier zeker voor open en zo heb ik een paar keer met diegene afgesproken. Deze gesprekken zijn mij en hem zo goed bevallen dat ik hier meer mee wou gaan doen.


Uiteindelijk ben ik na een kort gesprek en een oproep op mijn website in contact gekomen met iemand van het Voormekaar team Berkelland. Zo volgde er nog een gesprek met iemand die ook autisme heeft. Ik begon toen echt te denken: wauw, dit vind ik leuk, interessant en fijn om te doen.

Mijn keuze is gemaakt
Ik ben toen echt gaan rondkijken welke opleidingen er zijn waarin dit een (groot) onderdeel is. Daarnaast ben ik mij gaan oriënteren waar ik stage zou kunnen lopen. Via een coach van OPWEG Coaching ben ik meerdere gesprekken gaan voeren bij OPWEG. Deze gesprekken zijn van beide kanten goed bevallen. Dit wordt dan ook mijn werkplek. Ik heb mij na veel mailwisselingen en een telefoongesprek met het ROC, dan ook ingeschreven voor de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg bij het ROC in Hengelo.

Veel in een korte tijd
Het gaat nu ineens met de vaart van een sneltrein, want de opleiding start volgende week al. Ik moet nog wat  dingen doen voor die tijd. Ik weet zelfs nog niet eens welke leerstof ik moet bestellen, maar dat hoor ik wel. Ik heb alles waar ik invloed op heb geregeld. De dingen waar ik geen invloed heb moet ik maar gewoon op mij af laten komen. Ik voel wel spanning, maar ik heb er tegelijkertijd erg veel zin in.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
9 maanden geleden

Geweldig Melvin wens je veel succes!!!

Henriette
9 maanden geleden

Super dat je nu al kunt beginnen met de opleiding. Heel veel succes met school en stage

Marianne
9 maanden geleden

succes Melvin
Met het doorzettingsvermogen van nu, gaat het lukken