Ik wil duidelijkheid

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 14:28

Ik houd niet van onduidelijkheid. Ik bereid mij op alles goed voor. Op mijn eigen manier natuurlijk. De dingen die onzeker zijn waar ik invloed op kan hebben regel ik, zodat het stress wegneemt. Zo creëer ik een basis voor mijzelf waar ik op verder kan bouwen.

Een onduidelijke basis
Zo’n basis bouwen kost heel veel tijd, energie en ruimte, maar als die basis eenmaal staat is het een sterke houvast. Van daaruit kan ik dan langzaam verder gaan bouwen. Toch is die stevige basis niet altijd helemaal afhankelijk van mijzelf. Er zijn externe dingen die ook invloed hebben op die basis. Dingen waar ik geen invloed op heb, maar die toch nodig zijn om tot die stevige basis te komen.


Mijn werkplek
Zo weten jullie dat ik binnenkort naar school ga en ook ga beginnen bij mijn werkplek. Bij de werkplek communiceren ze duidelijk naar mij toe. Ik weet in grote lijnen wat het begin plan is met mij. Ik weet het aantal uren en de opbouw van die uren. Ik weet al een aantal dingen waar ik mij mee bezig mag gaan houden. Ik weet nog niet de kaders binnen het werk, maar ik heb wel de basis en dat is fijn en geeft rust.

Een sprong in het diepe
Bij school is dit helaas een heel ander verhaal. Ik weet nog niet of ik aankomende woensdag kan/mag starten. Ik weet niet in welke klas ik kom. Ik weet niet welke boeken ik moet bestellen. Er zijn nog teveel dingen in de basis onduidelijk en dat geeft stress. Tijdens een telefoon gesprek werd mij gezegd dat er nog plek was en dat we snel moesten handelen. Ik moest maar gewoon de sprong in het diepe wagen.

Ondanks alles zet ik door
Als je mij een beetje kent weet je dat een sprong in het diepe niet iets is wat ik graag doe, als ik het überhaupt al doe. Toch heb ik mij aangemeld na het telefoon gesprek. Knap hè! Ik leef deze afgelopen week met buikpijn en gevoelens van stress, sinds dat telefoon gesprek. Ondanks dat ben ik niet tot stilstand gekomen. Ik heb de AMN talentenscan gemaakt en de praktijkovereenkomst is getekend en opgestuurd naar school. Alles wat ik kan doen en moet doen, doe ik. Ik hoop maar dat school mij maandag of dinsdag echt de duidelijkheid verschaft die ik nodig heb, zodat ik woensdag met of zonder boeken in ieder geval gewoon aanwezig kan zijn. Het enige wat ik nog kan doen is dinsdag bellen met school om te vragen hoe het ervoor staat. Mocht ik geen duidelijkheid krijgen dan start ik wel een week later wanneer ik die duidelijkheid wel heb.

Deze rust moet ik voor mijzelf creëren om niet gek te worden van de onduidelijkheid van anderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
9 maanden geleden

Prachtige blog weer!!!