Een volgepakt weekend

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 11:21

Afgelopen weekend ben ik op zaterdag met Christiaan (de man van mijn zusje Nienke) naar het Nationaal Militair Museum geweest. Op zondag ging ik met mijn vrouw, vader, zussen en zwagers naar Burgers Zoo.

Mensen van de loterij
Kwart over 8 ’s ochtends heeft Christiaan mij opgehaald en zijn we vertrokken richting Soesterberg. Het was een hele rit en we hebben fijn over van alles en nog wat kunnen kletsen. Bij de ingang stonden twee mensen van een loterij die ons kaartjes aan probeerden te smeren. We hoefden alleen wat dingen in te vullen en dan konden we gratis naar binnen. We hebben het hele verhaal aangehoord en toen vriendelijk bedankt. Een van zijn argumenten was en ik citeer “Zo sponsor je het museum.” Ik dacht: dat doe ik dus niet door gewoon entree te betalen? Wat een slap argument. Dat zeg ik natuurlijk niet in zijn gezicht, want die man doet ook gewoon zijn werk. Ik moet alleen wel eerlijk zijn dat ik dat soort praktijken bloed irritant vind.

Het Nationaal Militair Museum.
Wij waren binnen om 10:02 dat is 2 minuten na openingstijd en het was nog lekker rustig. De vrouw bij de entreepoortjes rade ons aan om als eerste naar de Klas van 45 experience te gaan, omdat er later op de dag wel een rij zou staan. Dit hebben we dan ook gelijk gedaan. In die halfuur durende experience vertelden 5 mensen hun verhaal tijdens de tweede wereldoorlog. Dit was erg mooi en divers. Een echte aanrader om te doen als je ook een keer naar het museum gaat.

Quatre-Bras
Daarna zijn we naar boven gegaan en kregen we een hele geschiedenisles over allerlei oorlogen. Daarnaast hoorden we verhalen over deze oorlogen en hebben we allerlei oorlogsmateriaal bekeken. Wat mij echt is bijgebleven en waar ik nog nooit van gehoord had is de slag bij het strategisch gelegen kruispunt van Quatre-Bras. Die vond twee dagen voor de slag bij Waterloo plaats, maar was in mijn ogen minstens net zo belangrijk. Zonder Quatre-Bras geen Waterloo.

De hele dag
Christiaan en ik lezen bijna alles als we naar een museum gaan, zodat we er later ook nog samen over kunnen praten. Dit zorgt er al snel voor dat we niet alles te zien krijgen in een museum. Zo ook hier weer. Ik denk dat we ongeveer 40/50% hebben gezien en gelezen. Het laatste uur zijn we nog even snel naar beneden gegaan om alle voertuigen te bekijken. We gingen pas naar buiten bij de laatste oproep dat het museum ging sluiten, maar ook alle voertuigen hebben we niet kunnen zien. We gaan dus zeker nog een keer terug en misschien zelfs wel twee keer.

De afsluiter
Na het museum hebben we Natalie opgehaald en zijn we naar Christiaans huis gegaan, waar hij overheerlijke pannenkoeken heeft gemaakt. We hebben lekker gegeten en een paar goudgele rakkers gedronken om de gezellige dag mee af te sluiten.

Burgers Zoo
De volgende ochtend zijn we alweer vroeg vertrokken richting Burgers Zoo. Dit keer reed mijn vader. Zoals jullie weten is het beter voor de rust en ruimte in mijn hoofd als een ander dit dan doet. Het was druk bij Burgers Zoo. Wat wil je ook. Het was mooi weer en op een zondag in de vakantieperiode. Ondanks de drukte heb ik toch wel kunnen genieten van mijn familie en alle leuke, mooie en rare dieren.


Een belangrijke les
Ondanks dat ik echt grote stappen heb gemaakt in mijn ontwikkeling, viel dit weekend mij achteraf toch best zwaar. Alle indrukken en vooral de drukte in de dierentuin hebben mij 1,5 dag gekost om helemaal te verwerken. Dit resulteerde er maandag in dat ik een kleine woordenwisseling had met Natalie. Ik was nog wat overprikkelt en reageerde iets te vel. Ik heb hiervoor mijn excuses aangeboden. Wel heb ik hiervan geleerd dat ik nog beter moet doseren en vooral niet in de vakantieperiode op een zondag naar de dierentuin moet gaan.

Het grote verschil
Wel is het verschil met vroeger dat ik tegenwoordig zoveel maatregelen neem en goed plan, dat ik gewoon van de dagen kan genieten. Het was veel, maar ik kreeg het mee en beleefde ze ook echt. Mijn hoofd was achteraf helemaal vol, maar niet tussendoor. Dit is een verandering waar ik blij mee ben. Ik ben dan ook best trots op mijzelf dat ik door al mijn harde werken zulke resultaten begin te zien. Ik kan eindelijk leven en moet niet langer maar overleven in dit soort situaties.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
9 maanden geleden

Mooi Melvin!!!