Het belang van creativiteit

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 13:50

Door de jaren heen ben ik steeds creatiever geworden. Die creativiteit zat er altijd al wel, maar ik heb het steeds verder ontwikkeld. Deze kwaliteit heeft mij enorm geholpen om verder te komen in het leven.

Foto van mijn cavia Lucky

Pixel art Lucky

Mijn creativiteit
Ik denk dat creativiteit bij mij voor een deel is aangeboren. Het hoort bij mij en ik vind het leuk om te schilderen, schrijven en dichten. Ik gebruik het ook in mijn humor. Iemand maakt een opmerking over iets, vervolgens verdraai ik dat helemaal en ga ermee aan de wandel. In de loop der jaren ben ik ook vrij creatief geworden in het vinden van oplossingen. Toch denk ik dat ondanks dat ik die creativiteit altijd al wel in mij heb, ik het wel zelf een heel stuk verder heb ontwikkeld.

Ik moest wel creatief zijn anders kwam ik nergens. Zonder die creativiteit was ik nooit over bepaalde dingen heen gestapt. Ik heb het voor een groot deel aan mijn creativiteit te danken dat ik zover gekomen ben. Naast een aantal andere kwaliteiten natuurlijk, maar die zijn voor een ander blog.

Nog een stap te ver
Ik maak graag mensen aan het lachen met mijn humor. Ik verzin van alles waar ik mijn familie mee verras. Ik maak bijna wekelijks gekke plaatjes waar ik mijn familie of mijzelf mee op de hak neem (zoals de foto hieronder van mijn vrouw Natalie vlak voor een dagje dierentuin). Er schemeren af en toe kleine stukjes van mijn soort humor door in mijn blog. Soms verzin ik hele sketches in mijn hoofd die op het toneel uitgevoerd zouden kunnen worden. Helaas laat mijn autisme het (nog) niet toe om de stap naar het toneel te zetten. Ik zie nog teveel dingen waar ik tegenaan loop en te weinig oplossingen om dit haalbaar te maken.

Natalie de dierenverzorgster

Wat dan wel?
Ik gebruik mijn creativiteit voor het maken van kunst. Op moment schilder ik graag. Ik maak pixel art. Meestal gebruik ik hiervoor een foto. Ik verander die foto in een pixel patroon en vervolgens schilder ik dit dan op hout (zoals de eerste twee foto's). Ik schilder ook weleens een borduurpatroon na (zoals de uil hieronder). Daarnaast verzin en teken ik soms ook mijn eigen patronen uit. Het is gewoon geweldig leuk om van iets, iets anders te maken. Met niks beginnen en met iets moois eindigen is uitdagend en fantastisch om te doen.

Ik heb zelfs al wat van mijn werken verkocht.
Dat iemand de waarde ziet van dat wat ik maak, geeft mij een fijn gevoel. Ik ben op zo’n moment dan ook best trots op mijzelf.

Pixel art uil

Pixel/block art

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.