Winkelen in de stad

Gepubliceerd op 9 augustus 2023 om 12:54

Voor mij is winkelen in de stad een vrij heftige ervaring. Ik vind het dan ook echt niet fijn om te doen.

De reis ernaartoe
Hoe ik ook naar de stad reis het is voor mij altijd een drama. Het openbaar vervoer is traag en vol met allerlei onbekende mensen. Ik moet ook veel te veel handelingen verrichten voor ik op mijn bestemming ben. En hoe neem ik alle spullen mee die ik gekocht heb? Ik maak dan ook liever geen gebruik van het openbaar vervoer.


Met de auto is ook zeker geen pretje. Ik kan prima rijden, maar het kost een hoop energie. Ik heb geen last van onbekende mensen zoals bij het openbaar vervoer, maar ik moet zelf heel geconcentreerd zijn. Rijden in de stad is al helemaal niet fijn. Veel prikkels die lijden tot een vol hoofd. Dat volle hoofd lijd tot een heel vervelende dag en soms zelfs week. Ik heb één keer met Natalie in Arnhem geshopt. Op die grote rotonde bij Arnhem liep het zweet mij tussen de bilnaad. Nee, bedankt ik doe dat niet weer. Het is gewoon zwaar onprettig en een zeer nare ervaring voor mij.

Het winkelen zelf
Ga ik naar een grotere stad dan heb ik meestal geen plezier, omdat ik al moe ben van de heenreis, maar als we naar een kleinere stad gaan of een ander dorp dan kan ik het wel leuk hebben. De heenreis heeft dan niet zoveel van mij gevraagd. Ik kies daarom ook altijd heel bewust waar ik wel en niet heen wil gaan. Ik moet ook gaan winkelen met een specifiek doel. Ik heb bijvoorbeeld nieuwe schoenen of kleding nodig. Is er geen doel dan heeft het geen nut om mijn energie eraan te verspillen.

Hoe je het ook wend of keert tijdens het shoppen raakt mijn hoofd vol, maar door deze bewuste keuzes te maken kan ik er mee omgaan.

Online winkelen
Een hele tijd heb ik online winkelen vermeden. Het was nieuw dus spannend en eng. Ik vermeed het daarom ook, zoals ik zoveel vermeed wat onbekend is. Zoals jullie weten probeer ik tegenwoordig meer te doen om de ervaring te hebben en er dan echt over te oordelen. Zo ook met online shoppen. Ik shop nu het meeste online, want dat geeft veel minder prikkels en stress.

Mis je het sociale aspect van winkelen dan niet? Nee, want dat vul ik op andere manieren in. Ik ga gezellig uit lunchen met Natalie. Of ik ga een lekker stuk wandelen met familie. Ook gewoon een kop koffie bij mijn vader is genoeg voor mij.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
10 maanden geleden

Mooi beschreven hoe je er mee omgaat!!!