Alledaagse dingen

Gepubliceerd op 6 augustus 2023 om 12:18

Sommige alledaagse dingen gaan prima en vind ik zelfs fijn, maar andere dingen heb ik best wat moeite mee.

boodschappen doen
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen en beginnen over de boodschappen. Ik vind het nooit leuk om te doen, want er zijn meestal veel te veel prikkels. Zelfs op rustige momenten vind ik het niet prettig. Er zijn teveel mensen of alle schappen zijn weer veranderd. Dan moet ik weer zoeken waar alles staat. In het verleden probeerde ik altijd zo snel mogelijk alles te pakken wat ik nodig had, zodat ik weer naar huis kon. Dat heb ik wel veranderd. Ik doe wat rustiger aan. Ik geef mijzelf de tijd. Ondanks dat ik dan langer in de winkel ben, blijf ik wel rustiger en heb ik er na die tijd minder last van.

Schoonmaken
  Poetsen, stofzuigen, boenen, schrobben, dweilen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom de schoonmaak. Ik heb hier erg gemixte gevoelens bij. Ik heb nooit zin om eraan te beginnen en als iets schoon is wordt het vanzelf binnen een korte tijd weer vies. Daarnaast neemt het ook zo ontzettend veel tijd in beslag. Het geeft alleen wel een goed gevoel wanneer alles weer schoon is na een flinke schoonmaaksessie. Zoals ik al zei moet ik mij er alleen echt toe zetten om eraan te beginnen.

Koffie en ontbijt
Voor mij zijn de eerste 2 kopjes koffie van de dag echt een geniet momentje.
Wat ik ook moet doen op de dag ik neem meestal eerst de tijd voor mijn koffie en tegenwoordig ontbijt ik zelfs. Dit deed ik namelijk vroeger niet. Ik had nooit trek en vond het zinloos. Ik zie nu in dat het mij wel helpt om de dag beter door te komen.

Serie kijken
Natalie en ik kijken onder het avond eten regelmatig naar een serie. Als de ene serie is afgelopen gaan we naar de volgende. Op dit moment kijken we naar Baantjer en zitten we steeds samen te raden wie de dader is. Dit vind ik wel echt leuk om samen te doen.

Koken en de afwas
Nu we het over het avond eten hebben, ga ik gelijk even verder op dit onderwerp. Het moet namelijk ook klaargemaakt worden. Natalie en ik wisselen het koken met elkaar af. Al weet ik dat ze het fijn vind als ik kook. Ik vind het ook wel leuk om te doen. Dat moet ook wel, want ik houd van lekker eten. Na het eten moet natuurlijk de afwas ook worden gedaan. Meestal wast Natalie af en droog ik alles af en ruim het op. Hier zijn we beiden tevreden mee.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
10 maanden geleden

Heel herkenbaar!!!