Veel vrije tijd

Gepubliceerd op 26 juli 2023 om 10:50

Wat doe ik als ik een weekje weinig verplichtingen heb? Weet ik dan wel de dagen te vullen en als me dat lukt hoe doe ik dat dan zonder dat ik mij ga vervelen?

Jaren geleden
Eerder kon ik er heel slecht mee omgaan als ik in een week te weinig te doen had. Ik kreeg wel allerlei ideeën in mijn hoofd van wat ik zou kunnen doen, maar ik deed niks. Of ik begon ergens aan en kwam naar 2 minuten al tot de conclusie dat ik daar geen zin in had. Zo begon ik aan het volgende ding dat precies zo verliep. Uiteindelijk werd ik daar best ongelukkig en verdrietig van.

Tegenwoordig
Gelukkig heb ik het probleem redelijk opgelost nu. Er zijn niet veel momenten meer waarop deze verveling gebeurt. Ik nodig familie uit voor een bakkie koffie of ik ga bij familie op bezoek. Dit is natuurlijk niet week vullend, maar het is een begin. Ik vind het namelijk erg gezellig en fijn om met familie te praten. Ik gebruik deze tijd ook om grotere schoonmaak en algemene klusjes in en rond het huis te doen.

Creatief bezig zijn
Met de resterende tijd ben ik vaak creatief bezig. Ik schilder graag en ik vind het leuk om met hout bezig te zijn. Schrijven mag ook zeker niet ontbreken. Ik ben blij dat ik mijn blog heb en mijn leven kan delen. Zolang het onderwerp mij interesseert lees ik ook af en toe een boek.  Ik kan er ook voor kiezen om wat vaker te wandelen en om naar de dorpskamer te gaan in zo’n rustige week. Er zijn talloze dingen die ik kan doen. Het verschil is dat ik nu beter weet om een keuze te maken. Het lukt mij ook een stuk beter om mijn keuze langer dan 2 minuten vol te houden.

Een doel
Eigenlijk is het heel simpel. Ik zorg gewoon dat vrije tijd ingevulde tijd wordt. Ik geef mijzelf een doel om voor op te staan. Een doel om ook weer voldaan in bed te stappen na mijn dag. Zo worden de dagen niet saai, vervelend en eentonig, maar blijven ze een uitdaging die ik keer op keer weer aan wil gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
10 maanden geleden

Prachtig !!!