Een fijne ochtend

Gepubliceerd op 12 juli 2023 om 15:14

Vanochtend was zo’n ochtend die van mij wel wat vaker mag. Met twee heerlijke wandelingen en een fijn gesprek bij de Dorpskamer in Eibergen.

Geen auto! Wat nu?
Het begon met een afspraak. Ik had namelijk beloofd om iemand bij de Dorpskamer te ontmoeten om gezellig bij te kletsen. Vooral over autisme natuurlijk. Hoe kan het ook anders zou ik haast zeggen. Nu wist ik dat Natalie de auto nodig had en ik daar dus geen gebruik van kon maken. Dan ga je toch fietsen? Nou, mensen die mij een beetje kennen weten dat ik daar niet echt hobby aan heb. Dus zat er niks anders op dan eerder weg en lekker wandelen.

Ik houd niet van fietsen
Ik zal je gelijk vertellen wat de reden is dat ik niet van fietsen houd. Het is namelijk heel simpel. Het gaat te snel om van de omgeving te genieten en het gaat te langzaam van A naar B. Het is voor mij het één of het ander. Van fietsen krijg ik meestal alleen maar een voller hoofd. De auto is gewoon praktischer om snel ergens heen te gaan. Wandelen is gewoon veel fijner ik geniet van de natuur en ik word er ontspannen van. Als ik de tijd heb kies ik ervoor om te wandelen.

Heerlijk relaxed
Ik voelde mij erg relaxed toen ik bij de Dorpskamer in Eibergen aankwam. Ik heb er dan ook fijn 2 uur zitten kletsen. Het was erg druk vandaag bij de Dorpskamer, want er werd een High Tea gehouden met allerlei lekkere hapjes. Toch lukte het mij om goede gesprekken te voeren en te genieten van de gesprekken van anderen.

Een vol hoofd
Nou dan zul je nu wel een vol hoofd hebben toch? Wel een beetje, maar dat geeft niet, want ik heb heerlijk terug gewandeld en genoten van de natuur. Ik kon heerlijk mijn gedachten laten gaan en ze thuis van mij afgooien en lekker gaan schrijven. Wat is het leven op zulke momenten toch mooi en ongedwongen.

Ik straal helemaal
Mijn zelfvertrouwen groeit en ik kan nu ook echt genieten van dit soort dingen. Ik voel mij positief en ik denk ook een stuk positiever. Ik voer leuke gesprekken en ben niet bang om de verkeerde dingen te zeggen. Ik straal helemaal als ik het over autisme heb en hoe ik dat beleef. Ik geniet ook van de kijk van andere mensen (met autisme). Ik zie overeenkomsten, maar ook verschillen. Ik vraag dan ook gewoon naar de achterliggende gedachten en zo ontstaat er een zeer mooi, boeiend, open en eerlijk gesprek. Waar ik, zoals ik al zei enorm van kan genieten.  

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
11 maanden geleden

Prachtig verhaal en fijn dat je zo hebt genoten!!!