Omgaan met warm weer

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 13:29

Bij flinke temperatuurstijging moet ik altijd even omschakelen. Dit leid weleens tot rare momenten wanneer ik de voordeur uitstap. Dit komt, omdat ik weleens naar het weerbericht vergeet te kijken en dan kan mijn kledingkeuze niet helemaal kloppen. Zo zijn er nog veel andere dingen die anders gaan dan met “normale” temperaturen.

Wintermodus
Wanneer het in de lente warmer begint te worden zit ik eerst nog met mijn hoofd bij de winter. Dikke trui, lange broek en winterjas aan als ik naar buiten stap. Pas dan kom ik tot het besef dat dit niet de juiste keuzes zijn. Terug naar binnen en snel een T-shirt aan. De jas kunnen we ook wel uit laten. Ja, dit voelt prima. Zo kom ik de dag wel door.


Omschakelen
Dit zou natuurlijk te maken kunnen hebben met omschakelen. Dat omschakelen kon ik in het verleden echt niet. Als er mij iets gevraagd werd dat nu moest gebeuren dan sloeg ik dicht. Ik werd dan prikkelbaar en soms zelfs boos. Gelukkig word ook ik door schade en schande wijzer en kan ik tegenwoordig beter omschakelen. Ik weet dat dit in het leven soms nodig is.

Gaat dit mij tegenwoordig dan makkelijker af? Ja, dat gaat het, maar dat wil niet zeggen dat ik het altijd even prettig vind. Ik probeer er in mijn hoofd gewoon vanuit te gaan dat zo’n omschakel moment kan gebeuren. Verwacht het onverwachte laten we maar zeggen.

Eigen verantwoordelijkheid
Ik dwaal af. Ik denk namelijk niet dat de verkeerde kleding keuze, aan mijn manier van omschakelen ligt. Misschien zou ik eens wat vaker naar het weerbericht moeten kijken? Ik vraag nu ook geregeld aan mijn vrouw wat voor een weer we krijgen vandaag/deze week. Dit helpt, maar het is verstandiger om mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, want mijn vrouw is niet altijd thuis en het weerbericht is overal te vinden. 

Door 10 seconden de tijd te nemen en te bekijken wat voor een weer het wordt, kan ik mijzelf een hoop moeite besparen. Ik heb hier alleen zelf invloed op.

Slecht eten
Met warm weer veranderd mijn eetlust. Ik heb een stuk minder trek en meer dorst. Hier heb ik in het verleden best onder geleden, want het is niet zo dat je lichaam ineens minder voedsel nodig heeft. Ik moest dus veel bewuster gaan kijken naar mijn eet gedrag en veel Beter de tijd in de gaten houden. Ah, het is 6 uur ’s middags, laat ik maar gaan koken en eten. Het gebeurde ook weleens dat ik de lunch oversloeg, maar ik vond het dan wel gek dat ik ondanks het warme weer aan het begin van de avond honger had. Hoe zou dat toch komen?


Mijzelf analyseren
Door echt te gaan kijken naar mijzelf en mijn eigen gedrag ben ik een hoop te weten gekomen. Mijn eetpatroon en mijn kledingkeuze zijn hierdoor verbetert. Pas als je ziet wat je doet en hoe je dat doet kan je het veranderen. Dit lukt mij met steeds meer dingen in het leven. Toch blijf ik ermee bezig en vooral het warme weer, want wennen doet het nooit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.