De natuur in

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 15:41

Het wandelen doet mij goed. Het maakt mijn hoofd leeg en ik word er erg relaxed van. Zo ook vandaag weer, gezellig samen met mijn vader.

Met Papf op pad
Ik had vandaag zin om een flink eind te wandelen. Daar had mijn vader ook wel zin in dus zijn we vanochtend om 9 uur op pad gegaan. We hebben een route door en rond Noordijk gelopen. Deze route wordt aangegeven door zwarte voetjes en is 16 km lang. Nu kwam ik op het idee om gewoon vanaf mijn huis te starten en naar het begin van de route te wandelen.

Zo gezegd, zo gedaan. Samen gingen we op weg. Mijn vader en ik hebben bijna de hele weg over van alles gepraat. Mijn plan om aan een echte opleiding te beginnen tot aan zijn klus die hij nog bij mijn zus in huis moet doen. Dat is altijd het mooie aan die ouwe van mij. Je kan onmeunig met hem ouwehoeren, maar ook hele mooie, serieuze gesprekken voeren. Ik leer van zijn kijk op het leven en hij leert op zijn beurt weer van mij. We vullen elkaar goed aan. Zonder Papf zou het leven een stuk minder leuk zijn.

Prachtige omgeving
De wandeling bracht ons door het mooie plaatsje Noordijk, waar ik zoals jullie weten ook vrijwilligerswerk doe. Dan via een zandweg met prachtige natuur om ons heen richting Diepenheim. Om onze weg te vervolgen langs de rustig kabbelende Schipbeek. Waarin een paar zwanen met hun jong fijn rond dobberden. Nog een brug over en een stukje richting Markvelde. Om weer op de weg richting Neede uit te komen. Langs het voetbalveld van Lochuizen, linksaf bij de rotonde en dan is het nog maar een klein stukje naar mijn huis.

De koffie smaakte goed
Eenmaal thuis begon het echte zweten pas. Het gleed van onze hoofden. Ik heb snel een handdoek gepakt voor mijn vader en mijzelf. Een paar kopjes koffie en een emmer aqua later, waren we weer boven Jan. De wandeling was uiteindelijk 22 km en dat konden we goed merken op het laatst. Ik ben trots op Papf en mijzelf dat we hem volbracht hebben. Het was de langste wandeling die we tot nu toe samen hebben gelopen.  

Ga eropuit
Er is niks beters om je hoofd leeg te maken en van de fijne natuur te genieten dan een flinke wandeling. Heb jij ook moeite met de dagelijkse sleur en de snelheid waar alles tegenwoordig mee moet en gaat? Dan raad ik je echt aan om de natuur op te zoeken en in beweging te komen. Voor mij werkt het! Hopelijk voor jou ook.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
een jaar geleden

Mooi omschreven !!!!