Papf en Dapf

Gepubliceerd op 7 juni 2023 om 12:44

Mijn vader en ik hebben een rijke geschiedenis samen. Ik heb hier natuurlijk al wat aandacht aan besteed, maar ik wil dat nu nogmaals doen. Hij wordt de aankomende week namelijk 60.

 

Een bijzondere band
Degenen die altijd mijn blog lezen, weten dat de band tussen mijn vader en mij niet altijd zo goed is geweest. Sterker nog, de band was ronduit slecht. Die tijd ligt gelukkig ver achter ons. We genieten van de momenten in het heden en we werken samen aan een nog sterkere band voor in de toekomst. We hebben nu de meest serieuze gesprekken over allerlei onderwerpen. Van geboorte tot de dood en alles wat daar tussenin gebeurt. We gaan niks uit de weg. We oordelen niet over elkaar. We luisteren en zijn oprecht geïnteresseerd in wat de ander beweegt en waarom die dat zo doet. De band die wij nu hebben vind ik heel bijzonder en ik ben blij dat hij mijn vader is.


Trots
Kan een zoon trots zijn op zijn vader? Net zo trots als een vader op zijn zoon? Natuurlijk kan dat! Ik ben trots op mijn vader. Hij durft nu net als ik, zichzelf te zijn. Hij heeft veel moeite gedaan en stappen gezet om de relatie met mij en mijn zussen te verbeteren. De man die zich altijd hard opstelde en niet het begrip kon tonen voor de ander, is nu iemand waar je alles tegen kan zeggen. Waar je mee kunt overleggen en je emoties kan delen. Hij knuffelt je als je binnenkomt en knuffelt je als je weer weggaat. Papf, je bent een mooi mens.

Bejaardencentrum
Na een wandeling vorige week hadden we het over zijn 60ste verjaardag en hoe hij dat gaat vieren. Ik zei toen: “ik heb in ieder geval al wel een mooi cadeau. Ik heb vast een plekje gereserveerd in het bejaardencentrum, want met die wachtlijsten van tegenwoordig mag dat wel.” Even was het stil en toen barstte mijn vader in lachen uit. “Ik lijst het in en hang het aan de muur” zei hij toen. Mijn zusje was verbaasd over mijn opmerking en nog verbaasder dat mijn vader er zo hard om kon lachen. Maar als je elkaar zo goed kent en je deelt dezelfde humor dan weet je wat je kan zeggen en op welk moment je dat moet zeggen.

Van harte
Dan rest mij nu nog één ding en dat is mijn vader alvast feliciteren.

Papf, alvast van harte gefeliciteerd met je 60ste verjaardag. Heel veel liefs van je favoriete zoon.

Reactie plaatsen

Reacties

Femke
een jaar geleden

Prachtig geschreven, het raakt je.

Henk
een jaar geleden

Prachtig verwoord Melvin hou van jou en ik ben trots op jou!!!!!