Ik heb weleens zo'n dag

Gepubliceerd op 10 mei 2023 om 13:54

Soms heb je zo’n dag dat alles tegen zit. Er gaan van allerlei kleine dingen mis en je kan geen reden bedenken waardoor dit komt.

Een diep dal
Voor mij was afgelopen maandag een dag om snel te vergeten. Ik had extreem slecht geslapen, waardoor negatieve gedachten het van mijn normaal zo positieve zelf overnamen. Het lukte mij ook niet om daar doorheen te breken. Daarbij ging er ook nog van alles mis. Dit werkte als olie op het vuur en zorgde ervoor dat ik in een nog dieper dal kroop. 

Een klein ongelukje
Het begon met yoghurt uit zo’n ronde pot. Ik wou ’s ochtends een bakje vullen voor mijn ontbijt. Niks moeilijks aan zou je zeggen, maar het ging toch mis. De pot gleed uit mijn hand en viel precies in mijn reeds gevulde bakje yoghurt. Normaal zou ik hier heel hard om lachen en veder gaan met mijn dag, maar maandag was alles negatief en kon ik dit dus niet. Ik zuchtte heel hard en zei: “dat heb ik weer.”

Mijn gedachten
De rest van de dag waren mijn gedachten nog negatiever over mijzelf. Je kan nog niet eens een bakje met yoghurt vullen. Hoe verwacht je dan verder te komen met je leven? Wat ben je toch ook een nietsnut. Je kan beter gewoon thuis in een hoekje kruipen, zodat niemand last van je heeft. Dit waren enkele van mijn gedachten.  

Dat ik door slaapgebrek en kleine dingen die er mis gaan even negatief denk is heel normaal. Gelukkig weet ik dat mijn gedachten natuurlijk helemaal niet kloppen. Iedereen heeft weleens zo’n dag dat er dingen misgaan.

Voor mijn gevoel kwam deze dag alleen veel harder aan als andere keren. Juist, omdat ik het zo goed met mij gaat en ik erg lekker in mijn vel zit. Het negatieve gevoel van maandag overviel mij daardoor. Al het positieve wat ik er tegenaan gooide hielp op dat moment niet.

Dwars door de pijn
Pas ’s avonds toen ik naar bed ging en de hele dag tegen mijzelf had gevochten, kon ik de juiste helpende gedachte vinden. Morgen is er weer een dag en ga ik fijn in gesprek met andere mensen.

Ik viel in slaap en de volgende dag voelde ik mij een stuk beter. Ik ging naar een deelnemer voor Humanitas en ’s middags naar de Dorpskamer in Neede. Toen ik tegen het eind van de middag weer thuis kwam was ik weer helemaal mijn fijne positieve zelf. Soms heb ik weleens zo’n dag dat ik door de pijn heen moet, om de volgende dag van al het mooie te kunnen genieten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.