Autisme forum

Gepubliceerd op 7 mei 2023 om 13:22

Lid worden van een forum om je gevoelens, meningen en strijd met autisme te delen, kan een moeilijke stap zijn. Een stap die ik wel heb genomen.

 

Lid worden
Ik ben veel bezig met autisme en ik zoek manieren om mijn blog onder de aandacht te brengen. Daarom bedacht ik mij begin april om lid te worden van één van de online forums voor mensen met autisme. Dit heb ik op 10 april dan ook gedaan. Ik heb mij voorgesteld en meerdere berichten geplaatst en op berichten gereageerd. Zo ontstaat er een leuke interactie met elkaar.


Positieve ervaring
Er werd leuk gereageerd en er is veel waardering voor elkaar. Dit is erg prettig en dat er soms een andere mening is over bepaalde onderwerpen is prima. Zo kom je in gesprek en kom je erachter wat erin de ander omgaat. Zo zijn er wat mensen die mijn blog hebben bekeken en er leuk op hebben gereageerd. Er is zelfs iemand die erover met mij in gesprek wil. Zoveel leuke en positieve dingen gebeuren er dat het zeker de juiste beslissing was om er lid van te worden.


Negatieve ervaring
Nu zal je op zo’n forum niet alleen positieve interactie hebben met mede autisten. Dit wist ik van te voren. Zoveel mensen, zoveel verschillen ook binnen het autismespectrum. Wat ik wel belangrijk vind is dat je elkaar met respect behandeld en elkaar niet beledigd. Helaas heeft iemand dat wel bij mij gedaan.


Mijn manier om mijzelf te uiten
Over het algemeen begroeten mensen je met een uitroepteken om je vol enthousiasme welkom te heten. Ik gebruik dus het uitroepteken ook veel op het forum. Dan vind ik het vreemd dat mij op een nare manier gevraagd wordt of mijn punt het niet doet, omdat ik zoveel uitroeptekens gebruik. Deze persoon heeft mij niet eens welkom geheten. Dat is natuurlijk prima en hoeft ook niet, maar om dan in mijn welkom bericht een vervelende opmerking te plaatsen is ronduit beledigend. Ik gebruik het uitroepteken om mijn enthousiasme te laten zien. Zoals ik ook al tegen diegene heb gezegd: “Mijn punt doet het prima……..” Nu zet ik een punt achter dit verhaal om niet in mijn boosheid te blijven hangen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.