De berm

Gepubliceerd op 14 mei 2023 om 16:11

Vandaag heb ik een fijne wandeling gemaakt met mijn vader en zusje. Ik had het nodig, want ik ben erg moe en heb vaak hoofdpijn de laatste tijd.

Almen
Mijn vader en zusje hebben mij opgehaald en zo vertrokken we met de auto richting Almen. Tijdens de heenreis reed mijn vader per ongeluk een stukje door de berm. Ik kon het niet laten om te zeggen: “Pap, woar goj hen?” We kregen allemaal de slappe lach en zo gingen we daar de hele wandeling dan ook op door.


Landgoed Ehzerwold
De wandelroute begint bij landgoed Ehzerwold. Vanaf de parkeerplaats schiet je een bospaadje in en kom je gelijk helemaal tot rust. De prachtige omgeving en fijne vogelgeluiden zorgen ervoor dat je even niet aan alle dagelijkse hectiek denkt. De hoofdpijn die ik de laatste tijd had, was even weg.

Geouwehoer
Ik kan heel goed met mijn vader en zusje opschieten en we wandelen dan ook graag samen. We hebben dan hele serieuze gesprekken, maar er gebeurt ook een hoop onzin. Na dat voorval in de auto kon ik het dan ook niet laten om een grapje uit te halen. Ik zeg tegen mijn zusje: “Kijk! Wie doe ik na?” terwijl ik een stukje door de berm loop. Mijn vader barst in lachen uit en mijn zusje had nog net niet de tranen in haar ogen van het lachen.

Ook met humor is er natuurlijk altijd baas boven baas. Een paar minuten later zegt mijn vader: “Ik ben Melvin, een kind van drie en ik doe mijn vader na.” Terwijl hij door de berm huppelt. Ik heb die gekkigheid niet van een vreemde dat blijkt dus wel.

Zo voorbij
De wandeling was erg gezellig en ik voel mij nu een stuk beter. Met (onze) humor wordt de wereld een stuk mooier en ga je alles veel leuker tegemoet. De tijd was zo weg en de wandeling ook zo voorbij. Op de terugweg had mijn vader het over banjo spelen en dat hij dat misschien nog een keer wil leren. We hebben al een naam voor zijn eerste single. De berm!

Reactie plaatsen

Reacties

Femke
een jaar geleden

Heerlijk verhaal weer!

Henk
een jaar geleden

Geweldig verhaal Melvin!!!!