Vaderlijk advies

Gepubliceerd op 26 april 2023 om 15:30

Afgelopen zondag heb ik een eind met mijn vader gewandeld. Tijdens zo’n wandeling hebben wij serieuze gesprekken over van alles dat ons bezighoudt.

Frustratie
Zo had ik het over mijn huidige HBO studie copywriting. Ik heb het eerste onderdeel behaald met een 8 en daarvoor ook een certificaat gekregen. Nu ben ik een maand bezig met het tweede onderdeel. Dit onderdeel gaat mij een stuk moeilijker af, omdat ik er minder creatief in kan zijn en ik mij aan hele strakke regels moet houden. Dit gaat helemaal tegen mijn creatieve natuur in. Ik ben de studie begonnen om mijn schrijven te verbeteren en andere creatieve invalshoeken te leren. Dat is zeker gelukt in het eerste onderdeel, al maak ik nog steeds wel taalfouten. Ik merk dat ik gefrustreerd raak van dit tweede onderdeel. Daarnaast past deze studie niet bij de richting die ik eigenlijk op wil. Ik begin te denken dat het een verkeerde keuze was om hier aan te beginnen.

Vaderlijk advies
Mijn vader hoorde mijn verhaal aan en zei toen het volgende: “De studie die je nu volgt heeft ervoor gezorgd dat je nog actiever bent geworden met jouw blog. Je hebt hier een hoop mensen voor benaderd. Je bent nog bewuster met autisme bezig gegaan en hebt andere autisten ontmoet. Je voert gesprekken over autisme vanuit jouw eigen manier van denken en probeert anderen te helpen waar dat voor jou mogelijk is. Het heeft je doen inzien dat je hier je beroep van wilt maken. Als je de keuze voor deze studie niet had gemaakt, was je misschien wel niet tot dat besluit gekomen. Het was dus zeker geen verkeerde keuze. Welke kant je ook opgaat ik steun je. Het is belangrijk dat jij jouw hart volgt en gelukkig bent in alles wat je doet.”

Mijn gedachten
Even dacht ik: wat een reis heb ik toch met die ouwe doorgemaakt. Waar wij vroeger niet diep op dingen ingingen, kunnen wij nu hele diepgaande gesprekken voeren. Hij geeft ook advies waar ik wat mee kan. Bedankt papf*!

Mijn hart
Hij heeft gelijk. Al die dingen die hij zegt zijn waar. Er is zelfs meer. Als ik niet aan deze studie was begonnen, was ik nooit vrijwillig PR-communicatiemedewerker geworden bij ’t Haarhoes en zat ik nu ook niet in het bestuur. Het heeft mij al zoveel op geleverd dat het niet meer uit maakt welke keuze ik maak. Het is al geslaagd door wat het voor mij heeft gedaan.

Ik heb nagedacht over het gesprek met mijn vader en besloten om twee weken pauze te nemen van mijn huidige studie. De twee weken waar ik over sprak in mijn vorige blog*. De gesprekken die eraan komen wacht ik af, om te kijken wat er allemaal mogelijk is voor mij als ervaringsdeskundige/coach op gebied van autisme. Dit is namelijk wat ik wil doen en waar mijn hart ligt.

*Papf – Zo noem ik mijn vader. Waarom? Dat is een lang verhaal. Wie weet schrijf ik er een keer over.

*Vorige blog – In mijn vorige blog (Hinken op twee gedachten) Staat waarom ik mijzelf twee weken de tijd geef voor een beslissing. Klik hier om dat blog te lezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
een jaar geleden

Prachtig verhaal Melvin, ik werd er emotioneel van!!!