Persoonlijke groei

Gepubliceerd op 19 februari 2023 om 14:35

Er zijn allerlei soorten hulp die ik heb gekregen. Al zijn er weinig die de juiste snaar bij mij wisten te raken. Om te komen waar ik nu ben, heb ik met een beetje hulp vooral zelf heel hard moeten werken.

Wanhoop
In de afgelopen 15 jaar heb ik talloze vormen van therapie gevolgd. Talloze soorten begeleiding gehad. Telkens weer opnieuw mijn verhaal moeten doen. Met een gevoel van wanhoop, schaamte en een zelfvertrouwen dat op knappen stond. Het merendeel kon niks voor mij betekenen. Toch bleef ik vechten en geloven dat ik uiteindelijk mijzelf zou durven en kunnen zijn.  

De juiste snaar
Door de jaren heen zijn er slechts een paar mensen, die mijn leven echt hebben veranderd. Mijn lieve familie, vrouw en schoonouders hebben een positief effect op mij gehad. Dat wil ik toch even gezegd hebben. Daarnaast en zeker net zo belangrijk voor mij, is de begeleiding van at.groep. Met 1 persoon in het bijzonder, mijn jobcoach Jeanet Korten.

Ze heeft van dichtbij meegemaakt hoe ik met mijn autisme worstelde en heeft mij zien groeien in de persoon die ik vandaag ben. Ik heb het haar zeker niet makkelijk gemaakt en dat doe ik nog steeds niet. Mijn hoofd schiet soms alle kanten op. Ik kan de meest uiteenlopende ideeën en gedachten hebben. De ene dag kan ik de wereld aan en de volgende lukt niks. Ondanks dat heeft ze geduld, begrip en denkt ze goed mee met mijn, wensen, ambities en talenten.

De uitweg
Deze jarenlange zoektocht die ik ben begonnen toen ik 16 was, komt langzaam tot zijn eind. Ik begin mijn draai te vinden en ik ben ervan overtuigd dat schrijven mij de toekomst bied die ik zoek. In het heden bevalt het mij prima. Ik leer en groei iedere dag. Steeds word ik wat sterker, slimmer en handiger. Steeds word ik een beetje losser, vrijer en groeit mijn zelfvertrouwen.

Sterker dan ooit
Ik kan niet alleen maar blijven nadenken over alles en daaruit mijn oordeel halen. Ik moet ervaren, voelen, begrijpen en de dingen vanuit een andere hoek benaderen. Dat ik van alleen een denker nu ook een doener ben geworden, is de grootste stap die ik in al die jaren heb gemaakt. Door jarenlang aan mijzelf te werken met een beetje hulp van at.groep en Jeanet, ben ik erachter gekomen dat ik veel meer in mij heb, dan ik ooit zelf dacht.

at.groep

Helpt met het ondersteunen en begeleiden naar en in werk! Wil jij meer weten over at.groep en/of heb jij hulp nodig bij een re-integratie? Klik dan op de knop hieronder, die stuurt je naar de website van at.groep.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.