Een prachtige dag

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 12:25

Afgelopen vrijdag had ik bruiloft van mijn zus Femke en haar man Stan. Ik schreef in mijn gedicht al dat het een mooie dag ging worden. Nou, dat is zeker gelukt! Vandaag deel ik mijn ervaring met jullie.

Mijn zus Femke samen met mij

Het begin
De dag begon voor mij om 9 uur. Dat was een mooi tijdstip om op te kunnen staan. Ik heb toen gelijk mijn gedicht geschreven en ben daarna een halfuurtje gaan wandelen. Even doornemen met mijzelf hoe de dag er ongeveer uit ging zien. Na de wandeling ben ik even onder de douche gesprongen en heb ik mij klaar gemaakt voor de feestelijke dag.


Om 11 uur kwam papf mij en Natalie ophalen. Even daarvoor waren Natalie haar schoenen net bezorgd. Ze was al bang dat ze niet op tijd zouden zijn, maar ze waren er dus nog net voor we weggingen. Toch zorgde dit voor wat ontrust bij mij, want ze moest ze alsnog perse aan terwijl ze al anderen had. Verder niet zo’n probleem, want we hadden genoeg tijd. Alleen de woonkamer was een grote zooi toen we het huis verlieten.

Onderweg moest ik nog tegen mijn vader zeggen dat we terug moesten, want Natalie en ik waren het cadeau van Christiaan, Nienke, Natalie en mijzelf voor Femke en Stan vergeten. Ondanks dit waren we nog steeds om half 12 bij Femke. We hebben daar wat lekkere broodjes naar binnen gewerkt. Tegen half 1 kwam Stan en zagen ze elkaar voor het eerst in jurk en pak. Niet veel later kwam de limo om Femke en Stan naar het gemeentehuis te brengen. Wij gingen net iets eerder weg, zodat we een haag konden vormen voor het gemeentehuis.

Het plechtige gedeelte
In het gemeentehuis heb ik mij over oma ontfermd. Ik heb haar ondersteund tijdens het lopen naar de zaal en later naar buiten voor de foto’s. Wij waren de twee getuigen van Femke en de ouders van Stan waren zijn getuigen. Dit was natuurlijk een hele eer. De BABS vertelde kort een verhaal over het bruidspaar en de getuigen. Daarna vond het officiële gedeelte plaats. Een mooi moment waar wat traantjes bij werden gelaten. Vervolgens zijn we met zijn allen naar buiten gegaan voor een fotosessie. Erg leuk zo met iedereen. Femke en Stan straalden. Het was fijn om te zien hoe gelukkig ze zijn met elkaar.


Relaxte middag
Na het officiële gedeelte zijn we naar de feest locatie gegaan met zijn allen. Daar dronken we koffie en aten we een gebakje. Zeg maar gerust gebak, want het was een flinke punt. Ook was dit het moment om het bruidspaar te feliciteren. Er werden mooie woorden gezegd door Stan zijn moeder en later ook zijn vader. Stan zijn broertje, zusje en haar vriend zongen nog een leuk lied. Dat was erg mooi gedaan.


Na de gezellige middag was het alweer tijd voor het overheerlijke buffet. Het was goed verzorgd en er was een heleboel keuze. Ik heb twee flinke borden vol opgeschept en opgepeuzeld. Maar ik had natuurlijk wel genoeg ruimte gelaten voor twee maal een toetje.

Lekker feesten
Na het buffet konden we allemaal nog even uitbuiken. Niet veel later kwamen de avondgasten en kon het feest beginnen. Er werd veel gelachen, gekletst en gedanst. In het begin deed ik die eerste twee dingen wel, maar dansen nog niet. Eerst dronk ik gezellig een paar biertjes. Toch moest ik eraan geloven, want Natalie trok mij zo de dansvloer op. Ik heb gedurende avond dan ook leuk een aantal keer met haar gedanst. Tegen het eind van de avond werden er nog een paar leuke nummers gedraaid waar je op kon hakken. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen en zo stormde ik de dansvloer op. Ik heb twee nummers lang gehakt en toen was ik moe. Ik vond het fantastisch. Ik vond het een geweldig feest!

Ik moest er de volgende dag de hele dag van bijkomen en ik heb dan ook bijna niks gedaan die hele zaterdag. Dit wist ik en daar heb ik rekening mee gehouden.

Femke en Stan bedankt voor de leuke dag.
Ik wens jullie alle geluk van de wereld toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.