De negativiteit doorbreken

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 12:36

De laatste tijd ben ik voor een persoon die zegt positief in het leven te staan, nogal negatief. Dat komt, doordat ik een onderwerp aansnijd wat erg gevoelig bij mij ligt. Wel merk ik dat ik er iets teveel over schrijf, waardoor het alles wat ik al wel bereikt heb mee naar beneden trekt.

Gooi het eruit!
Wel vind ik het belangrijk dat ik het er lekker even uit kan gooien. Soms is dat even nodig en het schrijven helpt mij daar enorm bij. Dat ik zulke onderwerpen ook op mijn blog deel is een bewuste keuze. Het leven is niet altijd makkelijk en je kan niet over alles altijd maar positief zijn. Dat gezegd hebbende wil ik de komende tijd wel weer wat positievere en productievere onderwerpen aansnijden. Die negatieve spiraal mag wel een keer doorbroken worden. Er is namelijk ook heel veel goeds in mijn leven gaande dit jaar. Daar heb ik het nog veel te weinig over gehad. Het klinkt misschien gek, maar ik voel mij helemaal niet zo negatief. Ik zit lekker in mijn vel. Misschien dat ik juist daarom makkelijker mijn blik op zo’n zwaar onderwerp kan laten vallen.


De Autisme ontmoetingsavonden
Ik ben erg blij met de Autisme ontmoetingsavonden. Nadat het de eerste twee avonden best druk was en dus ook wennen voor iedereen, ontstaat er nu wel een fijne vaste groep. Waarin nieuwkomers natuurlijk van harte welkom zijn. De aantallen zijn niet meer die van de eerste en tweede avond, maar dat is een stuk beter. De kwaliteit van de avonden is daardoor versterkt. Het doet mij goed dat deze plek er nu is. Dat ik daar onderdeel vanuit maak, geeft mij een gevoel van trots.  Tijdens deze avonden voel ik mij niet buitengesloten. Hier heb ik wel degelijk het gevoel dat ik meedoe en een belangrijk onderdeel ben.


Ook een keer aansluiten? Of heb je vragen? Stuur mij dan een bericht via het contact formulier hier op de website. Voor meer informatie bekijk de flyer hieronder.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Life- en e-coach
Ik ben bij life coach bij les 10 van 16. Het gaat tot nu toe erg goed. Mijn gemiddelde is een 8 en daar ben ik zeer blij mee. Ik leer van alles over verschillende onderwerpen. Onder andere cliëntgericht werken, kwesties rond het werk, praten over financiën, verslaving en gewoontes en liefde en partnerschap, maar nog zoveel meer. Ik leer hoe ik een goed gespreksverslag kan schrijven, zodat ik de volgende keer weer goed ingelezen aan de slag kan. Ik voel mij goed wanneer ik met de opleiding bezig ben. Het betekent veel voor mij dat ik iets heb gevonden wat ik leuk vind om te doen. Ik kan mijn energie erin kwijt. Al wil ik soms wel wat te snel daar ben ik voor op mijn vingers getikt door de docent. En terecht! Sindsdien heb ik mijn tempo aangepast.


Recentelijk heb ik ook alle leerstof van E-coaching binnen. Dus daar kan ik nu ook mee aan de slag. Dit is erg fijn, want nu kan ik wekelijks wat aan school doen. Zo heb ik toch het gevoel dat ik bezig ben, maar ga ik bij geen onderdeel te snel. Ik heb daar deze week de eerste les van gemaakt en daar had ik een 10 voor. Een onverwacht goed cijfer. Nou ja, onverwacht. Ik werk hard om het zo goed mogelijk te doen. Dat het resultaat dan een 10 is, kan ik alleen maar mooi vinden. Zoals de docent van de life coach opleiding al eens tegen mij zei: “je moet jezelf niet tekort doen Melvin.” Wijze woorden, die mijn negativiteit over mijn eigen prestaties ook doorbreken. Ik doe het goed en ik ben lekker bezig. Dat gevoel mag ik wel meer naar voren laten komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Anita Gelink
11 dagen geleden

Een prachtig blog, je bent geweldig goed bezig. Je stimuleert jezelf en ook anderen door te praten en luisteren en te leren van mekaar. Ga zo door, ben heel trots op jou