De jaarwisseling

Gepubliceerd op 3 januari 2024 om 12:37

Zo, daar zijn we dan in 2024. Mijn eerste blog van het nieuwe jaar. Ik heb al teruggekeken op 2023 en vooruit gekeken naar dit jaar. Daarom ga ik het vandaag hebben over de jaarwisseling zelf.

Oudejaarsdag
Aangezien oudejaarsdag op een zondag viel heb ik ’s ochtends eerst mijn blog geplaatst. Ik had het blog op zaterdag al grotendeels af, omdat ik wist dat ik weinig tijd zou hebben op zondag. Na het plaatsen van mijn blog heb ik gezellig met Nienke, Christiaan en Natalie geluncht. Na de lunch werden we opgehaald door Papf en zijn we naar het huis van Nienke en Christiaan gegaan. Natalie is thuisgebleven, omdat ze nog even wou slapen. Dan kon ze het ’s avonds en ’s nachts beter volhouden.  

Bij Nienke thuis hebben we oliebollen en appelbeignets gemaakt terwijl we naar de top 2000 luisterden. Ik heb zelfs nog even kort gepuzzeld met Christiaan, omdat Papf nog eieren moest halen. Die waren we vergeten. Toen Papf terug was konden we dan eindelijk echt beginnen met maken en bakken. Dit deden we in de schuur, omdat anders het hele huis naar oliebollen ruikt. We hebben heel wat gelachen, flink gedanst en gek gedaan met zijn viertjes.

Rond 5 uur zijn we allemaal nog even naar huis gegaan om te douchen en andere kleren aan te doen. Om 6 uur haalde Papf ons allemaal weer op en gingen we naar zijn huis. Blijkbaar was de achterbank van zijn auto vies, want toen ik uitstapte zei Nienke tegen mij dat ik een grote vlek achter in mijn broek had. Later toen ik thuis de broek uit deed leek het net alsof ik in mijn broek had gepoept. Maar die vlek mocht de pret niet drukken. We gingen naar binnen en zo begon er een gezellige avond.

Onder het genot van een paar broodjes rollade, wat oliebollen, appelbeignets en een paar goud gele rakkers werd het pas echt feest. We speelden 30 seconds en Pim Pam Pet. Het was wel de volwassen editie van Pim Pam Pet, want er kwamen hele foute vragen voorbij. Ik won beide potjes ruim. Zegt dat wat over mij denk je?

Na de spelletjes hebben we nog lekker gekletst en muziek geluisterd tot 12 uur. We hebben elkaar toen het beste gewenst voor 2024 en zijn toen naar buiten gegaan om van het vuurwerk te genieten. Iedereen ging al vlug weer naar binnen, maar ik heb nog zo’n 45 minuten met Christiaan gepraat over van alles. Daarna gingen ook wij weer naar binnen en was het voor wij het wisten al half 3. We zijn toen allemaal naar huis gegaan. Ik raakte het kussen en was weg. Terwijl Natalie de hele dag nog heeft herbeleefd voor ze in slaap viel.

Nienke en Natalie

Christiaan en ik

Papf

Nieuwjaarsdag
We hebben eerst uitgeslapen tot een uur of 12. Dat was wel nodig om weer wat energie bij te tanken. Daarna zijn we op bezoek gegaan bij mijn schoonouders om ook daar het nieuwe jaar in te luiden. Dat was erg gezellig. Mijn schoonmoeder kon de appelbeignets wel waarderen. Die hadden we dan ook speciaal voor haar meegenomen.


De rest van de dag heb ik wat van het WK darts gevolgd. In de avond heb ik nog even gebeld met mijn oudere zus. Dat mocht ook wel, want die had ik sinds vorig jaar niet meer gesproken.

Ik heb het fijn gehad en ik moest gisteren echt even wennen dat al die feestdagen weer voorbij zijn. Maar het is toch echt zo! Het nieuwe jaar is begonnen en ik hoop dat het fantastisch wordt.

De beste wensen
 Was de jaarwisseling voor jou ook fijn? Laat het mij weten. Ik ben namelijk erg benieuwd!
Hoe het ook verlopen is, ik wens je het beste voor 2024.    

Lekker zingen in de schuur met zijn allen!

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
5 maanden geleden

Gave blog !!!!