Spontane acties

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 13:01

In het verleden hield ik niet van spontane dingen. Die onverwachte dingen gaven mij een hoop stress. Tot ik erachter kwam dat in het spontane en onverwachte een hoop plezier kan liggen.

Maak een keuze
Je krijgt in je leven weleens onverwacht bezoek. Dat is bijna onvermijdelijk, maar hoe je met dat bezoek omgaat, dat ligt compleet aan jou. Je kan namelijk ook ‘nee’ zeggen. Dat deed ik alleen liever niet. Ik wou de andere niet voor het hoofd stoten. Dus deed ik mijn best om gezellig mee te doen. Zo half tussen wel en niet ingaan zitten, werkt voor geen meter. Het kost een hoop energie. Dus kon ik maar beter zeggen dat het mij niet zo goed uitkomt vandaag. Of diegene binnen laten en er een gezellig moment van maken. Voor mij was het echt belangrijk om dit helder voor mijzelf te hebben.


Ik voel mij hier een stuk beter door. Ik kan er nu ook echt voor het onverwachte bezoek zijn als ik de keuze maak om ze binnen te laten. Als ik ze niet binnen laat doe ik dat, omdat ik weet dat ik er vandaag niet zo goed mee om kan gaan. Het blijft een gevoelskwestie in grote zin, maar natuurlijk ook een kwestie van tijd. Het is nu zelfs zo dat ik binnen mijn familie spontane dingen organiseer en regel. Ik zie je denken. Spontaan, organiseren en regelen? Hier klopt iets niet. Dat gaat toch niet samen? Dan zeg ik. Natuurlijk wel!

Afgelopen vrijdag
Afgelopen vrijdag had ik al met Femke en Stan afgesproken om gezellig samen te eten. Daarna zouden we er een gezellige avond van maken. Nu kreeg ik ’s middags te horen dat Nienke een andere baan heeft gevonden vanaf begin januari. Ik was heel blij voor haar en heb haar voor een kop koffie uitgenodigd om bij te kletsen. Voor we het wisten was het half 6. Femke en Stan waren er nu ook.


Ik stelde voor om met zijn allen te eten. Natalie vond het een goed idee en Femke en Stan hadden daar ook wel zin in. Nienke belde met haar man Christiaan om hem het heugelijke nieuws te vertellen. Hij had niet anders verwacht. Daar komt nog bij dat ik kipsaté met lekkere satésaus in huis had gehaald. Daar hadden hij en ik wel zin in. Voor de rest van de familie heb ik Hoela gemaakt. Dat is patat, stukjes frikandel, mayo, curry en uitjes door elkaar gehusseld. Erg lekker als je het in de juiste verhoudingen klaar maakt.

Na het eten hebben we nog tot een uurtje of 10 muziek van de top 2000 geluisterd. Dit was natuurlijk wel de lijst van vorig jaar. Onder het genot van een drankje had iedereen het naar zijn zin. We zongen en we dansten. Ik maakte allerlei vreemde bewegingen waardoor Femke niet meer bij kwam en de rest kon er ook smakelijk om lachen. Het was een geweldige avond die ontstaan is uit een uitnodiging voor een kopje koffie en de al bestaande afspraak met Femke en Stan.  

Ondanks dat ik mijn beide zussen vaak zie, komt het niet heel vaak voor dat we met zijn allen bij elkaar zijn. Dat maakte deze spontane dag tot een heel bijzondere. Bedankt allemaal voor deze fijne vrijdag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.