Sinterklaasweekend

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 12:42

Samen met Nienke heb ik gisteren pepernoten gebakken. Vanmiddag gaan we een Sinterklaas dobbelspel spelen. Genieten dus dit weekend!

Pepernoten bakken
Ik vind bakken erg leuk. Tenminste, wanneer ik het samen met iemand kan doen. Zo had ik gisteren met Nienke afgesproken om pepernoten te bakken en chocolade pepernoten te maken. Om twee uur ’s middags kwam ze bij me. We hebben eerst even wat gekletst en koffie gedronken. Toen we de koffie op hadden, begonnen we met het maken van de pepernoten. Om in de juiste sfeer te komen, heb ik sinterklaas liedjes aan gezet. Nienke en ik zongen uit volle borst mee. De middag vloog voorbij. Voor we het wisten ging de bel en stond Christiaan voor de deur. Hij was klaar met werken en sloot aan bij de gezelligheid die Nienke, Natalie en ik al hadden.


De pepernoten waren klaar en na het avond eten konden we beginnen met de chocola smelten. Dit was een eenvoudig proces totdat ik mij ermee ging bemoeien. Nienke vroeg mij om het laatste stuk chocola in het pannetje te doen. Ik luisterde en deed dit, maar niet zoals zij het had bedoelt. Ik legde de halve reep er namelijk in één keer in. Zo duurde het smelten veel langer en had ik een mopperende zus. We konden er gelukkig wel om lachen. Toen de chocola was gesmolten, konden de pepernoten erin gedompeld worden. Handen vol gooide ik erin. “Dat had ook wel iets minder gekund” zei Nienke tegen mij. “Je hebt gelijk” antwoordde ik. Waarop ik in de volgende lading chocola een paar pepernootjes minder gooide.

Een bijzonder einde
Het was echt een gezellige bak dag. Aan het eind zat de keuken vol bloem, chocola en boter. Toen alles klaar was en we de keuken en de afwas hadden geschrobd, hebben we met zijn vieren de laatste aflevering van seizoen 1 van The Rings Of Power gekeken. Onder het genot van een aantal biertjes sloten we de avond af met een nogal bijzonder muzieknummer. Waarvan ik de naam hier niet zal noemen.

Sinterklaas dobbelspel
Vanmiddag gaan we met de cadeautjes die we van Sinterklaas hebben gekregen een dobbelspel spelen. Tijdens dit dobbelspel gaan we cadeautjes ruilen, doorgeven, pakken, uitpakken, weggeven en afpakken. Ik mag wel oppassen dat ik niet teveel cadeautjes afpak anders moet ik straks nog mee in de zak naar Spanje. Het word vandaag net zo’n dolle boel als gisteren. Daar ben ik van overtuigd. Vooral, omdat mijn vader er dit keer ook bij is. Hij doet altijd vrolijk mee met al die ongein. Kortom, één en al gezelligheid.

Een mooi feest  
Jong of oud het maakt niet uit. Sinterklaas blijft een mooi feest. Zijn de Sint en zijn Pieten al bij jullie langs geweest? Laat het mij weten. Zolang je niet al te stout bent geweest dit jaar moet het goed komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
6 maanden geleden

Fantastisch!!!