Gekke dromen

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 14:59

Ik droom veel en onthoud vaak wat ik droom. Hierdoor heb ik vaak een gek, leuk of interessant verhaal te vertellen aan mijn familie. Vandaag wil ik een aantal van die dromen met jullie delen.

Formule 1
Vannacht was het weer raak. Ik droomde over de Formule 1. Dit vind ik niet zo gek, want ik mis bijna nooit een kwalificatie en een race. In deze droom wou ik mijzelf toegang verschaffen tot het Paddock. Hier had ik alleen niet het juiste pasje voor. Dus werd mij de toegang geweigerd. Ik gaf niet op en haalde een hele dikke map op met allemaal pasjes erin. Samen met de persoon die bepaalde of je binnen kwam of niet heb ik gekeken of daar wel het juiste pasje bij zat. Helaas had ik gewoon niet het juiste toegangsbewijs om binnen te komen en werd ik weer weggestuurd.


Toen ik terug liep kwam ik bij een ruimte waar je alleen naar binnen kon als het licht van het paneel op groen stond. Het licht stond op groen dus ik ging naar binnen. Zodra ik binnen was sprong het licht op rood en kon ik niet meer naar buiten. Dit gebeurde om de één of andere reden altijd 10 minuten voor aanvang van de race. Toen de race begon sprong het licht weer op groen en kon ik de ruimte verlaten. Ik verliet de ruimte en schrok toen wakker van mijn wekker.

Het was een rare droom die eigenlijk nergens op gebaseerd was. Ik weet namelijk helemaal niet hoe dat werkt bij de Formule 1. Vanavond om 18:00 begint de race in Brazilië en die ga ik hier thuis gezellig samen met mijn schoonvader kijken.

Piraten, wolven en kevers
Dit is een droom van een aantal maanden geleden, maar die was zo vreemd dat ik mij er nu nog veel van herinner. In deze droom was ik de kapitein op een piratenschip. Je weet wel zo’n oud houten schip van omstreeks het jaar 1700. Mijn bemanning was ruig en ervaren. Ik was zelf rustig en beheerst, maar ook meedogenloos wanneer ik dat wou zijn. Dat bleek wel toen ik na een navigatie fout de navigator zonder pardon overboord gooide. Ons schip kwam door deze fout op een donkere avond terecht in een mistbank. Deze mist was zo dik dat je geen hand voor ogen zag. Niet veel later strandde ons schip op een eiland dat nergens op de kaart stond.


Op het eiland was er gek genoeg helemaal geen mist en was de nacht helder. Ik gaf mijn bemanning opdracht om de nabije omgeving te verkennen. We verdeelden ons in twee groepen. Ik had de leiding over één van die groepen en mijn hoogste officier over de andere groep. Ik besloot om met mijn groep het dichtbegroeide bos in te gaan. Na een tijd en wat verder het bos in, zagen we licht bij de ingang van een grot. We hoorden het huilen van wolven, maar dat hield ons niet tegen om verder te lopen. Eenmaal dichterbij de grot zagen we een beest, half wolf en half kever. Ik besloot op dat moment om terug te gaan naar het schip. Waar mijn officier ook al weer was. We bespraken wat we hadden gezien. Nog voor ik zijn kant van het verhaal had, hoorden we weer gehuil en was het alsof het bos op ons af kwam. Helaas schrok ik badend in het zweet wakker.  

Ik vond het jammer dat ik wakker werd. Ik had graag willen weten hoe de droom verder ging. Nu is mijn fantasie groot genoeg om het wel verder af te kunnen maken en op papier te zetten, maar deze droom was net een film. Het voelde zo echt.

Dromen
Dit waren slechts twee van de dromen die ik mij herinner. Ik onthoud er namelijk veel meer. Hier haal ik soms inspiratie uit voor leuke en gekke verhalen die ik tot nu toe voor mijzelf houd. Al denk ik er serieus over na om deze dromen om te gaan zetten in boeken of kortere verhalen. Mijn dromen prikkelen mijn fantasie en ik wil dit graag met anderen delen. Toch moet ik eerst maar eens mijn autobiografie afmaken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.