Een fijn weerzien

Gepubliceerd op 4 oktober 2023 om 17:09

Ik heb mijn zusje zo’n anderhalve maand niet gezien. Dat is wel even wennen als je elkaar normaal gesproken minstens 1 keer in de week spreekt.

Een hoop te bespreken
De afgelopen periode waren wij allebei op onze eigen manier heel druk. We konden geen tijd vinden om een praatje te maken, maar we dachten wel allebei ik moet nodig weer eens afspreken. Afgelopen zondag heb ik Nienke geappt om af te spreken. Toevallig stond ze net op het punt om mij te appen dus dat was wel grappig. We hebben toen afgesproken voor vandaag. We zijn vandaag begonnen met een wandeling van 20 kilometer, want we hadden enorm veel te bespreken. Er zijn tijdens dit bijna 4 uur durende ommetje geen stiltes gevallen.


Vakantie
We hebben het eerst gehad over de vakantie in de Belgische Ardennen van haar en haar man Christiaan.  Ze hadden (hoe kan het ook anders) veel gewandeld. In een prachtige omgeving met wolven, wilde zwijnen en lynxen. Klinkt gevaarlijk, maar ze hebben nauwelijks gemerkt dat die dieren daar waren. Wel hebben ze ’s nachts een wolf gehoord en allerlei andere geluiden die we hier niet gewend zijn.


Ze zijn ook naar een aantal oorlogsmusea geweest en daar heeft Nienke (wederom, hoe kan het ook anders) 5 boeken gekocht. Ik kon merken dat ze echt heeft genoten van de vakantie. Ze vertelde zoveel over de wandelingen, musea en mooie dorpjes dat ik er niet tussen kon komen. Ik genoot van haar enthousiasme.

School
Toen ze uitgepraat was en ik mijn vragen had gesteld viel het gesprek op school. Toen het voor mij een maand geleden begon en eindigde, stonden Nienke en Christiaan namelijk op het punt om op vakantie te gaan en hadden we geen tijd om het er over te hebben. De eerste reactie van Nienke was dat ze zich teleurgesteld voelde. Ze had namelijk gedacht en verwacht dat het mij dit keer echt zou lukken.


Ze was ook bang om mij dit te vertellen, omdat ze mij niet voor het hoofd wou stoten, juist nu onze band zo goed is. Ik vertelde haar dat ze mij juist alles kan zeggen en dat het belangrijk is voor onze goede. Ik ben zelf namelijk ook teleurgesteld. Wel zijn we beide trots op mij, dat ik het heb geprobeerd.

Daarna ging het gesprek over de opleiding die zij nu wil gaan doen. Door haar huidige werk is ze er achter gekomen dat, ze toch echt weer richting apothekers assistent wil. Ik ben blij voor haar dat ze heeft gevonden wat ze wil doen. Ik merk dat ze een stuk beter in haar vel zit en dit doet mij enorm goed. Nien ie bunt een bestn en ik ben trots op je!

Koffie
Terwijl ik dit schrijf is Nienke in gesprek met Natalie over van alles. Ik zal nog eens een bakkie koffie voor ons bereiden en dan gezellig verder kletsen. Het is echt een fijn weerzien en ik ga deze gezellige dag nu voortzetten. Fijne woensdag nog allemaal!

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
8 maanden geleden

Mooie blog fijn om te lezen!!!