Ik ben oké

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 10:29

Het is vandaag alweer een week geleden dat ik de keuze maakte om niet door te gaan met de Mbo opleiding. En mensen, ik ben oké. Ik heb hiervan geleerd dat het reguliere onderwijs niet bij mij past. Naar de toekomst toe zal ik het anders moeten aanpakken als ik iets wil leren.

Kracht halen uit het positieve
Ondanks dat ik het heel moeilijk had in de week richting school en op de schooldag zelf, probeer ik wel het positieve mee te nemen naar de toekomst toe. Ondanks alle spanning in mijn lijf met lichamelijke pijn en misselijkheid tot gevolg, ben ik wel gegaan. Met diezelfde spanning heb ik wel met klasgenoten gesproken en gewoon meegedaan met de lessen. Ik zie aan deze dingen mijn gigantische groei en de kracht die ik zeker in mij heb.


Mijn blik vooruit
Nog een aanzienlijk verschil met vroeger is dat mijn hoofd een stuk sneller, rustiger wordt. Ik ben oké met wie ik ben. Ik kan accepteren dat dit niet gelukt is en ik kijk vooruit naar het volgende. Ik heb alweer nieuwe ideeën die ik wil gaan onderzoeken. Overigens wel in dezelfde richting, maar dan op een andere manier. Ik heb ook gisteren mijn vrijwilligerswerk voor de Dorpskamer in Neede en Eibergen weer opgepakt, want stilzitten gaan we niet meer doen.

Het moet wel op één lijn zitten
Ergens mee stoppen wil niet zeggen dat je opgeeft. Stoppen kan een heel verstandige keuze zijn. Waar ik eerder gewoon dom doorging ondanks dezelfde pijn, die alleen maar erger werd en uiteindelijk alsnog resulteerde in stoppen. Weet ik tegenwoordig dat dom doorgaan ook echt dom is. Ik voel wat mijn lijf mij vertelt en mijn verstand krijgt mijn lijf niet voldoende onder controle. De enige verstandige keuze is om dan te stoppen met datgene wat mijn lijf zoveel pijn doet.

Doelen en dromen
Dit wil niet zeggen dat ik mijn doelen en dromen heb opgegeven. Dit wil alleen zeggen dat ik moet bijsturen en het vanuit een andere hoek aan moet gaan. Iets waar zowel mijn verstand als mijn lijf het mee eens zijn. De afgelopen week is mij door meerdere mensen vertelt dat ze het zo knap vinden dat ik mijzelf zo goed aanvoel. Er is mij ook vertelt dat ik veel kwaliteiten heb en dat ik niet op moet geven.

Ik ben het daar helemaal mee eens. Ik voel mijzelf goed aan en ik heb kwaliteiten. Het is gewoon een kwestie van tijd voor ik de juiste manier vind om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Ik geef niet op, ik leer van dit soort momenten en ik blijf doorgaan met mijzelf ontwikkelen.  

P.S. Bedankt voor alle steun en fijne berichtjes allemaal. Jullie zijn geweldig!

Reactie plaatsen

Reacties

Linda
8 maanden geleden

Ik vind het echt super knap, dat je zoveel inzicht in jezelf hebt. Zou ik graag willen hebben! Jij komt wel waar jij zijn wilt, op een voor jouw goede manier. Fijn te lezen, dat je gelukkig ziet, hoe goed je bezig bent, vergeleken met wat langer geleden. Grote stappen gezet. Wees trots op jezelf!