Netwerken

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 12:13

In gesprek gaan met iemand die je niet (goed) kent, kan best spannend zijn. Dit vind ik zelf ook nog steeds wel een beetje eng, maar ik weet ook dat het gesprek zelf meestal leuk en boeiend is. Het brengt mij zoveel goeds dat ik mij door de spanning heen vecht.

Wilskracht
Ik ben niet altijd zo geweest. Als in het verleden spanning bij mij op kwam zetten dan ging ik hetgeen waar die spanning door kwam uit de weg. Het gevolg daarvan was dat de spanning steeds erger werd bij volgende bijeenkomsten, gesprekken en nieuwe dingen. Toch bleef ik ze vermijden tenzij het echt niet anders kon. Het heeft een hele hoop wilskracht van mij gevergd om uiteindelijk toch gewoon naar alles toe te gaan.

Het gesprek aangaan
De spanning vooraf is nog altijd aanwezig, maar heeft gelukkig niet meer de overhand. Mijn rationele gedachten helpen mij erdoorheen. Ik zeg dan tegen mijzelf: “Je weet wat dit kan opleveren. Je weet dat de spanning tijdens en na het gesprek weer weg is. Je weet ook dat je er een goed gevoel aan over gaat houden of dat het je in ieder geval wat wijzer maakt.” Dit helpt mij om die spanning opzij te schuiven en het gesprek gewoon aan te gaan.

Dat ik dit nu doe is in mijn ogen de grootste stap die ik in mijn leven heb gezet. Het heeft mijn leven echt verbeterd en welke kant ik ook opga ik ben tevreden met de persoon die ik nu ben.

Groeiend zelfvertrouwen
Ik ontmoet nu ook allerlei mensen die interesse in mij tonen. Interesse voor de dingen die ik doe en de persoon die ik ben. Mijn netwerk groeit en mijn zelfvertrouwen groeit mee. Ik werk er erg hard voor en dat harde werken geeft mij voldoening. Het is namelijk niet niks om elke keer het gevecht met jezelf aan te gaan, maar ik doe het.

Winnaar
Daar komt nog bij dat ik enorm competitief ben en ik het zat was om steeds van mijzelf te verliezen. Na elk gesprek dat ik nu wel aanga kijk ik naar mijzelf als een winnaar. “Zie je dat je het wel kunt!” zeg ik dan vol trots tegen mijzelf.  

Netwerken
Ik ben nog steeds op zoek naar een betaalde baan/opleiding die aansluit bij mijn kwaliteiten. Eind mei en begin juni komen de eerste netwerk gesprekken eraan. Ik heb er zin in en kijk er naar uit. Wil jij ook met mij in gesprek als werkgever of om te netwerken? Neem dan gerust contact met mij op via mijn Facebook of het contact formulier hier op de website. Wie weet kunnen wij wat voor elkaar betekenen en ontstaat er iets moois.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
een jaar geleden

Geweldig hoe jij je ontwikkeld. Ben trots op jou!!!