Creativiteit en structuur

Gepubliceerd op 15 maart 2023 om 12:52

Bij creativiteit denk ik aan vrijheid blijheid en van niets, iets maken. Bij structuur denk ik aan orde, vastigheid en weten waar ik aan toe ben. Ze staan ver uit elkaar zou je zeggen, maar toch gaan deze twee bij mij heel goed samen.

Creativiteit
Ik ben mijn hele leven al creatief in alles wat ik doe. Ik merk dat het gevoel om hier meer mee te doen de laatste jaren groter wordt. Het maken van kunst voor aan de muur is een hobby die ik nog steeds erg leuk vind. Alleen heb ik nu ruimte gebrek en zal ik mij ook op andere dingen moeten storten. Gelukkig kan ik mijn emoties en creativiteit ook kwijt in het schrijven. Hier is ook een stuk minder ruimte voor nodig.

Structuur
De structuur die ik in mijn leven aanbreng, is de omtrek van het gebied waarbinnen ik creatief kan zijn. Het zijn de vaste lijnen die ik uitzet om vanuit te werken. Net zoals dit blog. Ik bedenk een onderwerp waarover ik wil schrijven. Welke kopjes passen hierbij of wil ik erin hebben? Van daaruit gaat mijn creatieve zelf aan de slag met de inhoud.

Wisselwerking
Soms werkt dit ook andersom. Ik heb dan een gevoel waarover ik schrijf en later maak ik er kopjes bij. Vanuit het ene verhaal kan ook het andere ontstaan, dit is wat schrijven en andere creatieve dingen met mij doen. Door je gedachten en ideeën te volgen en uit te werken ontstaan er prachtige, gekke, mooie en inspirerende verhalen op doek, hout, papier of waar je dan ook maar mee werkt. Er zijn momenten dat ik ineens alles neergooi waar ik mee bezig ben, omdat er een zin of woord in mijn hoofd komt die mijn aandacht verdient. Ik moet en zal het dan gelijk opschrijven en het liefst meteen uitwerken.

Balans
Zo werkt de wereld alleen niet altijd. Ik heb gewoonweg niet altijd de tijd om het uitwerken. Dit vind ik dit erg jammer, want het liefst doe ik niks anders. Mijn tijd voor creativiteit wordt dan een beetje beperkt door dagelijkse beslommeringen. Staat dit mijn creativiteit enorm in de weg? Nee, dat toch ook niet echt, want als ik na de dagelijkse dingen eens rustig ga zitten met een kop koffie, kom ik zo weer tot een gedicht, verhaal of kunstwerk. Mijn creativiteit ondersteunt mijn structuur en mijn structuur ondersteunt mijn creativiteit.  

Wil jij een van mijn mooie kunstwerken bij jou aan de muur hebben hangen?

 

Dat kan, want ze zijn te koop!
Ik maak ook werken volgens jouw wensen.

Stuur een bericht via het contact formulier, op Facebook of via Twitter voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.