Extreme focus

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 14:46

Mij afsluiten voor alles en iedereen en al mijn aandacht, tijd en energie stoppen in één ding.

Geen fijn thuiskomen
Mijn ouders hadden vaak ruzie over geld en ik was degene die het moest ophoesten. Op school werd ik verschrikkelijk gepest. Ik had geen fijne plek om naar toe te gaan en ook geen fijn thuiskomen. Daardoor ging het in mijn tienerjaren echt niet goed met mij en verschool ik mij achter de computer. Elk uurtje vrije tijd was ik aan het gamen. Ik sloot mij af voor mijn ouders en het gepest door in mijn eigen (online) wereld te kruipen. Daar waren ook wel vervelende mensen, maar bij hun kon ik op ‘mute’ drukken. Bij mijn ouders en de pestkoppen van school ging dat niet.

Aan de top
Ik zat op standje overleven en voelde mij een mislukking. Dat is een geen prettig gevoel en niemand zou zich zo moeten voelen. Mijn focus ging naar iets waar ik wel belangrijk kon zijn en waar ik wel wat betekende voor anderen. Een halfjaar lang stond ik in de top 20 van Europa in het spel dat ik speelde. Nu zegt het niks, maar toen was het alles voor mij. Het heeft enorm veel betekend voor mijn zelfbeeld. Ik kon iets groots bereiken door er hard genoeg aan te werken en al mijn tijd in te stoppen.

Respect
Was het een verslaving of een uitvlucht van alle nare dingen in mijn leven? Ik denk allebei, want ik gebruikte het als uitvlucht, werd er goed in en wou het nog meer doen. Ik kreeg het respect van de mensen online, maar dat respect had ik liever daarbuiten gehad.

Extreme focus
Het lijkt misschien niet altijd zo, maar ik ben een heel sterk persoon. Ondanks alles wat het leven naar mij heeft toegegooid, sta ik weer op, leer ik ervan en ga ik door. Mijn nare ervaringen gebruik ik om andere mensen te helpen. Die extreme focus die ik op het gamen had gebruik ik nu voor andere dingen. Mijn ochtendritueel, mijn opleiding, mijn blog, mijn vrijwilligerswerk en in alles wat ik schrijf. Een vaardigheid die als uitvlucht begon helpt mij nu om het beste uit mijzelf te halen in alles dat ik doe.

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
een jaar geleden

De spijker op zijn kop mooi verwoord weer!!!