De 5 musketiers

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 12:22

Natalie en ik hebben cavia’s. Deze vrolijke vriendjes kunnen heel wat kabaal maken. Wat vind ik daarvan en wat voor gevoelens roepen ze op?

Te stil
Vanaf het moment dat Natalie en ik gingen samen wonen moesten er cavia’s komen. Ze had altijd cavia’s gehad en het was veel te stil in huis zonder die beestjes. Blijkbaar piepte ik niet hard genoeg! Het begon er met één, een vrouwtje genaamd Sandy. Een cavia heeft gezelschap nodig dus hebben we een mannetje gehuurd van een lokale boer. Natalie wou graag dat Sandy een nestje jongen kreeg. Zo gezegd zo gedaan en er werd een mannetje geboren. Onze stoere Lucky. De gehuurde cavia ging weer terug naar de boer en zo hadden we er nog steeds twee.

Knuffelen
Er was alleen één probleem. Lucky kon natuurlijk niet bij Sandy blijven, want een mannetje is na 4-5 weken geslachtsrijp. We willen natuurlijk niet dat hij met zijn moeder gaat…. knuffelen. We besloten om er nog een vrouwtje bij te kopen. Dat werd onze grote vriendin Dory. Lucky en Dory konden het goed met elkaar vinden. Ze gingen een tijdje samenwonen en kregen twee kinderen. Woody en Mickey, wederom twee mannetjes. Toen ze oud genoeg waren hebben we ze apart gezet. Helaas zijn Sandy en Dory al overleden. Een cavia wordt niet zo heel oud, gemiddeld zo’n 4 tot 6 jaar. We hebben toen Millie en Daisy gekocht.
 
Teveel prikkels
Jullie weten dat ik elke ochtend om 7 uur opsta, 20 minuten sport, 20 minuten schrijf en 20 minuten lees. Het schrijven en lezen doe ik in de woonkamer vlakbij het hok van de cavia’s. Het is fijn dat ze vrolijk doen wanneer ik de kamer in kom, maar als ik wil schrijven, lezen of studeren kan het vrij hinderlijk zijn om al dat geluid aan mijn hoofd te hebben. Het vrolijke rennen en springen valt allemaal nog wel mee, maar het hoge gepiep is soms wel irritant dan kan ik mij niet goed meer concentreren. Als ze bronstig zijn is het net alsof er een helikopter opstijgt en kan ik helemaal niks meer doen. Gelukkig heb ik een goede koptelefoon en kan ik het daardoor goed hebben tegenwoordig.

De 5 musketiers
Door al dat geluid, die vrolijkheid, het springen, piepen en opstijgen van die cavia’s, heb ik ze de 5 musketiers genoemd. Ze kunnen er een waar feest van maken, maar ik weet wat ik nodig heb om toch mijn ding te kunnen blijven doen. Ik heb nu een hoop plezier van die vriendjes. Zeg nou zelf, kan jij die schattigheid weerstaan?

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
een jaar geleden

Geinig verhaal over onze pluizige vriendjes!!!!