Open sollicitatie

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 09:54

Het mooie aan schrijven is dat ik er mijn hele ziel en zaligheid in kan leggen. Dat ik de woorden heb die ik misschien in spraak niet altijd heb. Toch is geschreven woord altijd open voor interpretatie. Maar dat maakt het juist zo interessant. Gisteren was ik zeker niet duidelijk genoeg en er werd ook door anderen over dingen heen gelezen. Vandaag geef ik iets meer duidelijkheid over wat het is dat ik wil, maar ook over wat ik nodig heb.

Het soort werk dat ik zoek
In mijn blog van gisteren noemde ik dat ik iets in de welzijnssector zou willen doen. Ik vertelde ook dat daar mijn hart ligt. Vooral, omdat ik zelf zoveel doorstaan heb. Ik weet ook dat mijn ervaring met autisme zeer helpend kan zijn. Ik begrijp ook zeker dat ik de juiste competenties moet ontwikkelen mocht ik in die sector betaald aan het werk gaan. Ik vertelde ook dat er andere wegen voor mij nodig zijn om daar te komen. Ik begrijp ook heel goed dat als er geen andere wegen zijn en ik dus die competenties niet kan halen dat ik het ergens anders moet zoeken.


In mijn blog van gisteren vertelde ik ook dat ik open sta om in andere sectoren aan het werk te gaan, mits dit aansluit bij mijn kwaliteiten en daar wel de mogelijkheid ligt tot ontwikkeling op een manier die bij mij aansluit. Nee, ik ben echt wel realistisch en ik snap dat ik niet kan verwachten vandaag op morgen al ergens te zijn. Ik zeg ook niet dat opleiding niet belangrijk is. Ik zeg alleen dat ik een andere manier nodig heb om de kennis te vergaren.

Open sollicitatie
De open sollicitatie van gisteren was dan ook meer een uiting van waar mijn hart ligt. Als er mogelijkheden zijn waarin ik er uiteindelijk betaald werk in zou kunnen doen. Ja, dat zou gaaf zijn, want dat sluit aan bij wat ik vrijwillig doe. Maar zoals ik al zei begrijp ik ook dat als ik de juiste competenties niet kan ontwikkelen, dat het gewoon niet mogelijk is om er meer van te maken dan mijn vrijwillige inzet. Maar die vrijwillige inzet zal ik met de volste overtuiging blijven doen.

Dit neemt niet weg dat ik gewoon open sta voor andere mogelijkheden. Binnen andere sectoren. Kort gezegd zoek ik werk dat aansluit bij mijn kwaliteiten. Ik vind dan vragen om een gesprek niet zo gek. Ik laat mij zien als de persoon wie ik ben. Ik wil graag dat het werk dat ik doe daar ook bij aansluit. Daarbij sta ik dus echt open voor van alles. Wie weet is het wel iets waar helemaal niet aan denk, maar denk jij: misschien past Melvin wel in deze functie? Klinkt gek voor iemand met autisme, maar ik laat mij in dit geval graag verrassen.

Soms als je hart ergens ligt en er geen mogelijkheid is om je daar volledig voor te geven is het tijd dat je luistert naar je hoofd. Dan moet je kijken waar er wel mogelijkheden liggen om de meeste van je wensen te vervullen. Ik begrijp dat als geen ander.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mij oriënteren
Toch denk ik nog steeds liever in mogelijkheden. Daarom sta ik open voor gesprekken met mensen binnen elke bedrijfstak. Ik wil graag meer weten en kijken of we elkaar kunnen vinden. Wat doe je? Hoe doe je dat? Zou het wat voor mij kunnen zijn? Wat zou ik ervoor moeten doen om dit ook te kunnen? Zou ik eens mee kunnen lopen? Enzovoort!

Ik wil mij wat breder gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Er kan ook niet van mij verwacht worden dat ik plotsklaps een baan aanga van 40,32 of 24 uur. Ik zal rustig aan moeten beginnen. Met een zeer rustige opbouw. Mijzelf voorbijlopen is wel het laatste wat ik wil doen. Ik realiseer mij ook dat ik al best veel doe en dat ik hier ook nog in groei. Ik moet soms wat meer genieten van dat wat ik bereikt heb, voordat ik alweer aan het volgende begin. Wel ben ik enthousiast en gemotiveerd om mij wat meer te gaan oriënteren. Hoeveel uur, waar en wat dat dan is, laat ik rustig op mij af komen.   

 

Ben jij of ken jij een bedrijf waar dit zou kunnen? Benader mij dan via de onderstaande gegevens.

Dit kan via: https://www.stautistisch.nl/contact, via mijn LinkedIn https://www.linkedin.com/in/melvin-penterman-b2492b96/  of via de facebookpagina van Stautistisch.

Ik ben klaar voor een kleine volgende stap, waar dat stapje mij ook brengt! Geef jij mij die kans?   

Reactie plaatsen

Reacties

Anita Gelink
2 maanden geleden

Een mooi blog en ik weet zeker dat het jou gaat lukken. Op welke manier dan ook want jij bent iemand wie alles geeft om ook succesvol te zijn. Je bent heel goed bezig.