Progressie

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 10:13

Ik zit er al een tijdje over na te denken om nog iets meer toe te voegen aan Stautistisch. Video’s of een podcast waarin ik vragen beantwoord die jullie aan mij hebben. Iets anders kan ook. Suggesties zijn altijd welkom.

Kalm aan en rap een beetje
Langzaam begint de moeite die ik in mijzelf stop te lonen. Ik word door anderen gezien en hier en daar word ik voor dingen gevraagd. Er zijn mensen die mij willen ontmoeten en met mij in gesprek willen. De autisme ontmoetingsavonden zijn van start gegaan en dat is iets waar ik echt blij mee ben. Mijn opleiding gaat goed, al moet ik iets meer mijn rust pakken van de lerares. Ja, misschien is het ook niet normaal dat je binnen 2 maand al op de helft bent van een 9 maand durende opleiding. Ik heb daarom de rest van de lessen door gepland om mijzelf daarin tot rust te manen.


Het heeft een paar weken geduurd om hier in mijn hoofd vrede mee te krijgen, maar het is wel de meest verstandige beslissing. De lerares heeft gelijk en ik moet meer de tijd nemen. Wie weet worden daardoor de resultaten nog beter. Ondanks dat ik het nu ook gewoon prima doe.

Groeiend netwerk
Wel merk ik aan mijzelf dat dit blog dat ik ruim een jaar geleden begonnen ben, mij op meerdere paden heeft gebracht. Ik doe verschillende dingen en er openen een aantal deuren voor mij. Mijn netwerk groeit steeds iets meer. Het starten van Stautistisch heeft iets in mij geactiveerd. Een drive en passie die ik niet eerder heb gevoeld. Ik ben hongerig naar meer, zonder mijzelf er in te verliezen. Ja, soms moet ik aanpassingen doen zoals met mijn opleiding, maar daar staat dan weer tegenover dat ik meer tijd heb voor andere ideeën. Wat vroeger onbeklimbare muren voor mij waren, zijn nu drempels waar ik overheen stap.

Een uitbreiding?
De kansen die binnen mijn mogelijkheden liggen, grijp ik aan. Mijn eigen ideeën voer ik uit en dan kijk of het mij bevalt en wat ik er eventueel aan kan verbeteren. Mijn honger naar groei en constante zelfverbetering is nog lang niet gestild. De dingen met jullie delen doet mij goed en ik hoop dat het jullie ook goed doet. Ik ben ook nog lang niet uitgeschreven. Sterker nog ik zoek manieren om Stautistisch uit te bereiden. Niet langer alleen in geschreven woord, maar ook in gesproken woord.

Ik noemde al even video’s en een podcast om jullie vragen te beantwoorden. Dit creëert meer interactie tussen jullie en mij. Dat lijkt mij nou echt leuk om te doen. Andere ideeën zijn ook zeker welkom. Als je zoiets hebt van het zou gaaf zijn als Melvin dat zou doen, laat het mij dan weten. Ik zou namelijk in de loop van 2024 echt iets toe willen voegen.

Wat een jaar!
Als je iets wilt, moet je er moeite in stoppen. Als je niet wat anders doet, kan je namelijk ook geen andere resultaten verwachten. Dat is een belangrijke les die ik heb geleerd. In het verleden verschool ik mij achter mijn twijfels en angsten. Ik wou en verwachte van alles, maar deed hier zelf niet genoeg voor. Die tijden liggen achter mij. Ik doe nu van alles, waardoor er mogelijkheden ontstaan. Ik creëer zelf mogelijkheden. Zo ook de autisme ontmoetingsavonden. Een half jaar geleden nog een idee, maar nu toch echt werkelijkheid.

Ik zeg dit vaker en ik val wat in herhaling, maar het blijft een belangrijke boodschap. Alles begint altijd bij jezelf. Woorden die je aansporen tot actie. Je hebt namelijk niet altijd invloed op wat er in je leven gebeurt, maar je hebt wel invloed op hoe je ermee omgaat. Nu ik mijzelf laat zien, doordat ik meer onderneem, zien anderen mij ook. Zo wordt diegene die ik in potentie kan zijn, omgezet tot de persoon die ik ben.

Kijk waar deze andere gedachtegang en het starten van Stautistisch mij gebracht hebben:

 

  • Het opzetten en in goede banen leiden van autisme ontmoetingsavonden in samenwerking met andere partijen.
  • Presentaties geven over mijn autisme.
  • Andere coaches helpen in hun omgang met mensen met autisme.
  • Andere mensen met autisme ondersteunen.    
  • Een stand creëren op het symposium van Design Your Life waar mensen hun mening kunnen geven over het symposium en een praatje kunnen maken met mij (over autisme).

 

Dit allemaal nog naast, wat ik allemaal voor mijn blog doe en wat mijn blog voor anderen doet. Dit alles in een tijdsbestek van net iets meer dan een jaar. Ook dit zeg ik vaker, maar ik ben trots op mijzelf dat ik dit bereikt heb. Ik vind dat een mens ook best weleens trots op zichzelf mag zijn. Dat ik nu Stautistisch verder uit wil bereiden en meer wil dan alleen vrijwilligerswerk is een direct resultaat van dit alles. Ik hoor het graag als jullie ideeën en/of suggesties hebben om deze twee doelen te bereiken.

Bedankt voor het meedenken. Ik vind het fijn dat jullie er zijn!   

Reactie plaatsen

Reacties

Anita Gelink
2 maanden geleden

Fantastisch blog, ga zo door en ik ben heel trots op jou en op wat jij allemaal al bereikt hebt